Philippe Gilbert geeft forfait voor Ronde van Vlaanderen

© Belga

Philippe Gilbert (BMC) komt niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Tom Boonen blijft de kopman bij Omega Pharma-Quick.Step.

Philippe Gilbert (BMC) komt niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. De wereldkampioen mikt op de koersen in de Ardennen en paste daarom zijn programma aan. Tom Boonen blijft de kopman bij Omega Pharma-Quick.Step.

Gilbert heeft niet het gevoel dat hij een rol van betekenis kan spelen in de Ronde van Vlaanderen en wil zich focussen op de koersen in de Ardennen. ‘Met mijn huidige conditie kan ik niet succesvol zijn in de Ronde,’ zei hij volgens Sporza. ‘Ik wil alles geven in de Ardennen en daarom heb ik mijn programma aangepast. Ik rijd in het Baskenland.’

Bij BMC worden nu Thor Hushovd en Greg Van Avermaet de kopmannen in de Ronde.

Tom Boonen kopman

Bij Omega Pharma-Quick.Step blijft Tom Boonen ondanks de gehavende knie die hij overhield aan een val in Gent-Wevelgem, kopman voor de Ronde.

‘Het was niet gemakkelijk om acht namen aan te duiden. We zullen altijd jongens ontgoochelen, maar er kunnen er zondag maar acht starten en onze kern is heel breed’, gaf Wilfried Peeters mee. ‘We doen het met Sylvain Chavanel, Niki Terpstra, Michal Kwiatkowski, Zdenek Stybar, Iljo Keisse, Stijn Vandenbergh, Gert Steegmans en natuurlijk onze kopman Tom Boonen.

Als Boonen zondag zijn vierde zege pakt in ‘Vlaanderens Mooiste’, wordt hij alleen recordhouder.

De te kloppen mannen zijn echter Fabian Cancellara en Peter Sagan, al wordt ook Chavanel kansen toegedicht. De 33-jarige Fransman heeft immers voor het tweede jaar op rij de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen en is dus in vorm. Net als vorig jaar deed hij dat met winst in de afsluitende tijdrit. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content