Mathieu van der Poel over incident in Australië: ‘Had het anders moeten aanpakken’

© Belga Image

Samen met kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel zette ook Mathieu van der Poel dinsdag omstreeks 13u30 voet aan de grond in Zaventem na een lange reis vanuit Australië. In tegenstelling tot het 22-jarige fenomeen uit Schepdaal werd het voor VdP een WK om snel te vergeten. Na het veelbesproken hotelincident de avond voor het WK gaf hij al na zo’n 30 km op.

Voor de camera van VTM betuigde de Nederlander spijt over zijn optreden tegenover twee meisjes in de nacht voor de wegrit. De meisjes hielden hem met kabaal op de gang van het hotel uit zijn slaap. De kopman van de Nederlandse wielerploeg greep zelf in waarbij hij naar eigen zeggen een van de meisjes bij de arm pakte. De gewaarschuwde politie nam Van der Poel mee naar het bureau. Hij lag vervolgens pas omstreeks 4 uur in bed. 

Van der Poel kreeg maandag van een Australische rechter een boete van omgerekend 1.000 euro wegens mishandeling en stapte daarna op het vliegtuig naar huis. Een dag later doken op internet vage filmpjes op, vermoedelijk van de betrokken meisjes. ‘Wat daarop te zien is, is precies wat ik gezegd heb. Er doen nu allemaal verhalen de ronde over een duw die ik heb gegeven maar dat is niet waar. Ik heb één meisje vastgepakt, maar niet met de bedoeling iemand pijn te doen. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik nog nooit iemand pijn heb gedaan’, zei Van der Poel aan VTM.

‘Ik had me het WK in Australië anders voorgesteld’, vervolgde hij. ‘Natuurlijk heb ik spijt. Ik heb een fout gemaakt en had dit anders moeten aanpakken. Ik had de receptie of iemand anders op de hoogte moeten brengen in plaats van zelf op te treden. Maar het was laat en ik dacht het zelf op te lossen. Het is helaas wel gebeurd’, aldus Van der Poel. ‘Ik probeer het nu achter me te laten. Ik ben blij dat ik terug ben en ga nu thuis rust opzoeken.’ Van der Poel woont met zijn vriendin in ’s Gravenwezel in de provincie Antwerpen.

Partner Content