Mark Cavendish is niet meer welkom op natourcriterium van Boxmeer

© ImageGlobe

Mark Cavendish is niet meer welkom op het natourcriterium van het Nederlandse Boxmeer. De organisatie heeft de Brit van het verlanglijstje gehaald.

Mark Cavendish is niet meer welkom op het natourcriterium van het Nederlandse Boxmeer (22 juli). De organisatie heeft de Brit van het verlanglijstje gehaald. Directe aanleiding voor het besluit is de sprint in de 10e rit in de Tour de France, waarbij Cavendish de Nederlander Tom Veelers tegen het asfalt duwde.

De jury van de Tour de France besloot de topsprinter niet te bestraffen. Mark Cavendish werd donderdag tijdens de tijdrit echter wel door veel toeschouwers uitgefloten. Een boze fan gooide zelfs de inhoud van een fles urine over hem heen.

De organisatie van het criterium van Boxmeer veroordeelt de actie van Cavendish en gaat op zoek naar een andere topsprinter. ‘Na de etappe van dinsdag zien we van Cavendish af’, legt oud-profrenner en organisator Twan Poels uit in de Gerlander. ‘Wij vinden het op z’n zachtst gezegd ‘niet netjes’ wat hij gedaan heeft. Dan kan de jury wel vinden dat Cavendish niet verantwoordelijk is voor de val van Tom Veelers. Wij denken daar absoluut anders over. Hij reed Veelers van de weg.’ (ANP/Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content