Lars boom zegt WK wielrennen af

© Belga Image

De 28-jarige Lars Boom heeft afgezegd voor het wereldkampioenschap wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Hij zou zich niet optimaal kunnen voorbereiden wegens vermoeidheid.

De 28-jarige wielrenner Lars Boom heeft afgezegd voor de wereldtitelwedstrijd in het Spaanse Ponferrada later deze maand. Dat heeft hij aan de Nederlandse bondscoach Johan Lammerts gemeld. Boom gaf vermoeidheid op als reden.

‘Na de Tour, de criteriums, de Clasica San Sebastian en de Eneco Tour merkte ik dat ik vermoeid was. Het is best een lang en zwaar blok geweest. Hierdoor kan ik me niet optimaal voorbereiden op het WK’, zegt Boom, die na het seizoen Belkin ruilt voor Astana.

De Nederlander was een van de kandidaten voor de drie nog in te vullen plaatsen in de selectie van Lammerts. Boom nam zijn besluit na de GP Plouay, toen duidelijk werd dat een optreden in de Ronde van Groot-Brittannië voor hem niet haalbaar was.

‘Ik had weinig moraal, de training liep ook niet zoals ik wilde. En ‘Engeland’ niet rijden betekende meteen dat het WK een moeilijk verhaal zou worden.’

Boom heeft zich bij zijn ploeg ook afgemeld voor de ploegentijdrit waarmee het WK op 21 september wordt geopend. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content