‘Laat Lance toch eens gerust’

© Belga

Wielercoryfeeën Merckx en De Vlaeminck reageren op zaak-Armstrong.

Vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx heeft begrip voor de beslissing van Lance Armstrong om de dopingbeschuldigingen van het Amerikaans antidopingbureau USADA niet langer aan te vechten. “Als je ziet hoeveel jaar deze zaak al loopt, het is schandalig. Dit is absoluut een spijtige zaak, het is slecht voor de wielersport en slecht voor iedereen,” aldus De Kannibaal.

John Fahey, chef bij het Wereldantidopingagentschap WADA, noemt de terugtrekking van Armstrong een schuldbekentenis, maar daar gaat Merckx helemaal niet mee akkoord. “Hij heeft toch alle controles doorstaan, testte nooit positief? En dat hij al zijn overwinningen zal kwijtspelen, moet ik nog zien. Maar ik ken het dossier niet en kan er niet veel meer over zeggen. Ik weet ook niet wat de UCI nu zal doen.”

‘Monsieur Paris-Roubaix’ Roger De Vlaeminck, die vandaag 65 wordt, reageerde in de marge van de voorstelling van het boek over zijn leven ‘De koers is nooit gedaan’ ook op het nieuws.”Hebben ze hem ooit gepakt omdat hij positief was? Neen toch? Wel, laat die man dan nu gewoon gerust”.

“Gaan ze nu zijn zeven gele truien aan de tweede in de stand van elke Ronde van Frankrijk geven? Bijvoorbeeld aan Jan Ullrich? Die zal zijn trui dan ook moeten inleveren toch? Misschien kunnen ze zo het rijtje verder afgaan. Dat zal een imposant lijstje worden tot ze bij iemand uitkomen die nergens in opspraak kwam of ooit betrapt werd.”

“Natuurlijk zijn er twijfels omtrent de figuur Armstrong, maar hij is nooit ‘gepakt’. Boeken toe dus. Laat alles rusten. Spit geen vijf of meerdere jaren meer terug in de geschiedenis. Men zet zo de wielersport opnieuw in een slecht daglicht”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content