Klaas Vantornout wint BK veldrijden

© Belga Image

Klaas Vantornout is in Erpe-Mere voor de tweede keer in zijn carrière Belgisch kampioen veldrijden geworden.

De renner van Sunweb-Napoleon Games was in Erpe-Mere sneller dan Tom Meeusen. Topfavoriet Wout Van Aert finishte als derde. Titelverdediger Sven Nys, de voorbije weken op de sukkel, strandde net naast het podium.

Vantornout pakte eerder in 2013 aan het Zilvermeer in Mol de Belgische titel.

Wedstrijdverloop

Op een loodzwaar parcours trok Van Aert al snel alleen op avontuur. Nys knokte zich echter tot bij de topfavoriet. De wereldkampioen bij de beloften kende materiaalpech en zag hoe Nys van hem wegreed. De titelverdediger kreeg het gezelschap van Vantornout, genezen van een zware verkoudheid. Vantornout en Nys bleven echter niet uit de klauwen van de achtervolgers. Van Aert en zijn ploegmaat Rob Peeters, en later ook Meeusen en Kevin Pauwels voegden zich bij het leidersduo. Met twee ronden voor de boeg waren er nog zes veldrijders in de running voor de titel. Ook de laatste ronde werd met zes ingegaan. Koploper Vantornout moest voet aan de grond zetten, maar legde zijn fiets voor Peeters en Van Aert, waarna de West-Vlaming de forcing voerde. De achtervolgende Meeusen kwam tekort.

Nederland

In Nederland ging de titel naar Mathieu van der Poel. De 19-jarige renner van BKCP-Powerplus veroverde in Veldhoven voor het eerst in zijn loopbaan de titel bij de elite. Titelverdediger Lars van der Haar moest genoegen nemen met brons. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content