Jurgen Van den Broeck: ‘Mijn koershonger is zeer groot’

© Belga

Wielrenner Jurgen Van den Broeck herstelt goed na zijn zware val in de Ronde Van Frankrijk. ‘De revalidatie verloopt perfect. Ik zit zelfs voor op het schema.’

De revalidatie van Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) verloopt naar wens na zijn noodlottige val op 3 juli in de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk. “Mijn koershonger is zeer groot”, klonk het bij de Belgische Tourhoop.

Na zijn val in de Tour werd Van den Broeck geopereerd aan zijn knie. Het was meteen duidelijk dat hij een kruis kon maken over het seizoen.

Met de fiets naar de bakker

“Ik heb een bewogen periode achter de rug. Ik voel me momenteel redelijk goed, al had ik natuurlijk veel liever kunnen koersen. Je kan niet geloven hoe blij ik was toen ik te horen kreeg dat ik met de fiets naar de bakker mocht rijden. Die man keek raar op toen hij me aan zijn winkel mijn fiets zag stallen. Normaal deed ik dat tripje altijd met de auto. Dat was een leuk moment, maar je kan er prat op gaan dat ik echt heel diep zat. Ik moet op momenten niet de meest aangename jongen in huis geweest zijn. Maar het gaat alsmaar de betere kant op”, aldus Van den Broeck.

Wedstrijdkilometers

De 30-jarige ronderenner hoopt volgend seizoen zo snel mogelijk zijn eerste wedstrijdkilometers in de benen te hebben. “Ik heb me nooit zorgen gemaakt over het verloop van mijn verdere carrière. Ik weet dat ik weer een topniveau zal behalen. De revalidatie verloopt perfect. Ik zit zelfs iets voor op het vooropgestelde schema. De laatste medische onderzoeken wezen dat allemaal uit. Ik mag de trainingsintensiteit stilaan opvoeren, maar mag niet overdrijven.

Binnen zes weken moet ik terug op controle. Mijn programma voor volgend jaar? Dat weet ik nog niet. Wellicht volgen mijn eerste koerskilometers in Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content