Johan Bruyneel stapt uit het wielrennen

© Belga

Johan Bruyneel zegt dat hij het helemaal gehad heeft met het wielrennen.

Johan Bruyneel keert niet meer terug in het wielrennen. De voormalige ploegleider en vertrouwenspersoon van Lance Armstrong heeft het helemaal gehad met de sport, zo zegt hij in een interview met RTL Luxemburg.

Bruyneel stond RTL Luxemburg te woord in zijn woonplaats Londen. Het was een van de eerste keren dat hij met de media sprak sinds de publicatie van het vernietigende USADA-rapport tegen Lance Armstrong vorig jaar. In dat rapport komt ook Bruyneel flink onder vuur te liggen.

“De voorbije weken ben ik meer en meer gaan beseffen dat ik klaar ben met de wielersport”, zegt Bruyneel, die in tegenstelling tot zijn voormalige poulain Armstrong tot dusver nog niet overging tot bekentenissen.

De 49-jarige West-Vlaming zegt het negatieve beeld dat over hem bestaat te betreuren. “Ik zie mezelf niet als de baarlijke duivel. Mensen schilderen mij en Lance zo af, alsof we slechteriken zijn, maar dat is onterecht. Ik wil verder. Dat probeer ik nu te doen.”

Bruyneel zegt wel vertrouwen te hebben in de nieuwe UCI-voorzitter Brian Cookson. “Het is zeker de juiste man op de juiste plaats. Maar grote veranderingen in het systeem of de structuren zie ik de komende tijd toch niet gebeuren”, klinkt het.

Binnenkort verschijnt overigens het langverwachte boek van Bruyneel, met daarin mogelijk zijn versie van de feiten. Het kreeg de titel ‘Pokerface’. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content