Goed nieuws uit Tourkaravaan: geen positieve gevallen geteld

© Belga Image

De Tour de France kan gewoon doorgaan met de 165 renners, want de tests op maandag brachten geen enkel positief geval aan het licht. Dat melden verschillende media.

Het was dinsdag, voor aanvang van de tiende rit, in spanning wachten op de resultaten van de coronatesten. Die werden de voorbije twee dagen bij de teams, die in ‘bubbels’ verblijven, afgenomen. In totaal ondergingen zo’n 650 personen een test. Wie hierbij positief test moet naar huis, twee positieve testen in een team betekent in principe de uitsluiting van dit team.

Uiteindelijk maakte organisatie ASO bekend dat bij geen enkele renner een besmetting vastgesteld is. Tourboaas Christian Prudhomme liep daarentegen wel corona op.

Prudhomme zal een week uit koers moeten blijven. Hij wordt vervangen door François Lemarchand en keert na de tweede rustdag terug. “Ik zal in dit geval doen wat elke werknemer in zo’n geval behoort te doen”, reageerde Prudhomme. De Tour-baas, die volgens de organisatie deze Ronde van Frankrijk nooit in contact is geweest met de renners, had zaterdag nog de Franse premier Jean Castex als gast in zijn auto

Verder testte van Cofidis, AG2R La Mondiale, Ineos en Mitchelton-Scott wel telkens een staflid positief. Een medewerker van de organisatie raakte eveneens besmet en verliet de koers.

Bij Deceuninck-Quick-Step was het even spannend toen een ambulance werd gespot aan het hotel. Blijkbaar zou er iets fout zijn gegaan bij de test van de buschauffeur die dat even moest overdoen.

‘Zoals jullie al weten, is een lid van onze omkadering vanochtend opgehaald door een ambulance’, aldus een bericht van het Belgische team. ‘Er is in het laboratorium een fout gemaakt met zijn eerste test. Dus is er vanochtend een tweede test uitgevoerd. Het resultaat daarvan is negatief wat betekent dat we vanochtend gewoon van start kunnen gaan.’

De renners werken dinsdag, na de rustdag van maandag, de tiende rit af. Het peloton moet 168,5 kilometer overbruggen van het Île d’Oléron tot het Île de Ré.

Partner Content