CEO John Lelangue vertrekt bij Lotto Soudal

© Belga Image

John Lelangue stopt aan het einde van het seizoen als CEO van Lotto Soudal. Dat maakte de 51-jarige Brusselaar donderdag zelf bekend op sociale media. Lelangue was sinds begin 2019 de sterke man bij het Belgische WorldTour-team. Zijn contract liep op het einde van het jaar af.

‘Enkele weken geleden, aan het einde van de Tour de France, heb ik de beslissing genomen op het einde van het seizoen afstand te nemen van mijn rol als CEO bij Lotto Soudal’, postte Lelangue op Twitter. ‘Ik heb de Raad van Bestuur in augustus geïnformeerd. Ik wil de Nationale Loterij oprecht bedanken voor haar vertrouwen en steun gedurende de voorbije vier jaar.’

‘Ik zal volledig gefocust blijven op het leiden van het team tot het einde van het seizoen’, ging hij verder. ‘Ik nam al een beslissing over mijn toekomst, die nog steeds in het wielrennen zal liggen. Ik wil mijn rijders, staf en management bedanken voor hun werk de voorbij jaren. Jullie zijn de beste. Ik wens alle teams van Lotto Soudal het beste. Het was een eer deel uit te maken van dit project. Ik kijk heel erg uit naar de nieuwe uitdaging, die ik aangenomen heb. We zullen er snel over communiceren. Ik zie jullie allemaal op de wedstrijden.’

Het vertrek van Lelangue komt net op het moment dat Lotto Soudal, volgend jaar Lotto Dstny, dreigt te degraderen uit de WorldTour. De algemeen manager haalde als hoofd van de wielerploeg de voorbije jaren grote namen als Philippe Gilbert en John Degenkolb aan boord, maar de prestaties waren tegenvallend. Het voorbije seizoen maakte het team, mede dankzij de ontbolstering van Arnaud De Lie, nog een inhaalbeweging. Toch raakte het nooit meer uit het degradatiemoeras.

Lelangue was eerder al teammanager bij Phonak en BMC. Hij werkte ook voor Tourorganisator ASO en de Internationale Wielerunie (UCI).

Partner Content