Bronzen medaille voor Van Asbroeck op WK Beloften

© Belga

Tom Van Asbroeck strandde in het wereldkampioenschap voor de beloften op centimeters van het goud.

De eerstejaarsprof van Topsport Vlaanderen-Mercator moest in Valkenburg enkel de Kazak Alexey Lutsenko en de Fransman Bryan Coquard laten voorgaan. De bronzen medaille betekende voor bondscoach Jean-Pierre zijn eerste medaille op de weg.

Het WK voor beloften leverde een gesloten wedstrijd op. Op de hellingen werd wel regelmatig gedemarreerd maar daarna viel het tempo telkens stil. Jasper Stuyven en Kenneth Vanbilsen ondervonden dat bijvoorbeeld toen ze in de voorlaatste ronde voorop geraakt waren met zes anderen.

Van die kopgroep bleven de Italiaan Fedi en de Oostenrijker Postlberger over. Samen met de Russische wereldkampioen tijdrijden Vorobyev, de Argentijn Sepulveda en de Pool Bernas konden ze de slotronde van zestien km in met een voorsprong van net geen twintig seconden.

Maar ook dit nochtans sterke vijftal slaagde er niet in voorop te blijven, zodat een gegroepeerd peloton naar de voet van de Cauberg stormde.

De Belgische ploeg leverde er voorbeeldig werk met Jasper Stuyven die de spurt aantrok toen hij begrepen had dat hij zelf niet kon winnen. Kenneth Vanbilsen volgde gezwind in zijn wiel maar in het duwen en trekken geraakte Tom Van Asbroeck zijn twee voorgangers kwijt.

Dat kostte hem allicht de overwinning, de regenboogtrui en de gouden medaille. Kenneth Vanbilsen was achtste. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content