Boonen en Sagan stappen af in Driedaagse en richten zich op Ronde

© Belga

Tom Boonen, Peter Sagan en André Greipel zijn zoals verwacht niet meer gestart op de slotdag van de Driedaagse De Panne-Koksijde.

Tom Boonen, Peter Sagan en André Greipel zijn zoals verwacht niet meer gestart op de slotdag van de Driedaagse De Panne-Koksijde, om voldoende te kunnen rusten voor de Ronde van Vlaanderen.

Tom Boonen blikt tevreden terug over hetgeen hij presteerde in deze Driedaagse De Panne-Koksijde. ‘Mijn knie speelt nog een beetje op wanneer het er hard aan toe gaat, maar ik mag niet klagen’, verduidelijkte Boonen. ‘Ik denk dat Tom zijn extra kilometers nu wel in de benen heeft. Hem laten starten in deze driedaagse was een goede zet. Het is nu aan hem om in alle rust naar zondag toe te leven”, meldde ploegleider Rik Van Slijcke.

‘André Greipel had deze ochtend wat last van de keel’, stelde Lotto-ploegleider Marc Wauters. ‘Uit voorzorg en om zeker zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen niet in gevaar te brengen, hielden we hem aan de kant. Het was deze ochtend opnieuw bijtend koud aan de kust en koersen in een licht truitje bij temperaturen die net boven het vriespunt uitkomen is niet echt bevorderlijk voor de gezondheid. Greipel gaat nu wat rusten zodat hij zondag in dienst kan rijden van Jurgen Roelandts.’

Ook Peter Sagan gaf, zoals alom verwacht, verstek voor het tweeluik vandaag. ‘Ik wou hier nog wat kilometers opdoen voor de Ronde van Vlaanderen, maar dat mag niet ten koste gaan van extra inspanningen. Ik werk nu rustig verder naar zondag toe.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content