ARD zendt Tour de France weer uit

© Belga Image

De Duitse televisiezender ARD zendt vanaf dit jaar de Ronde van Frankrijk opnieuw uit. Wegens de dopingproblematiek was de ARD, net als de ZDF, na de Tour van 2011 gestopt met liveverslaggeving van de Tour.

ARD en Tour-organisator ASO (Amaury Sport Organisation) hebben een akkoord over de uitzendrechten van de Tour in 2015 en 2016, bevestigt Tourbaas Christian Prudhomme.

‘ARD is een belangrijke speler op de markt en hun terugkeer is een goede zaak voor ons, de Tour en het wielrennen in het algemeen’, aldus Prudhomme.

Hij verduidelijkte dat het gaat om een akkoord gaat omtrent de live-uitzending van het laatste uur of anderhalf uur van elke Touretappe. Over het bedrag dat daarvoor op tafel gelegd werd, wou Prudhomme niets kwijt.

Duitse zeges

Voor de terugkeer van ARD ziet de Tourbaas meerdere redenen. ‘Er zijn heel wat inspanningen geleverd in de strijd tegen doping.’

‘Bovendien hebben de Duitsers de voorbije vier jaar liefst achttien etappes gewonnen. Ze beschikken over uitstekende sprinters en daarnaast staat er een heel beloftevolle generatie klaar.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content