Geboren op 4 juli 1972

Gehuwd met Katrin vader van Gorik (3 jaar) en Julie (14 maanden).

Jullie zijn zeven jaar gehuwd, koop je nog af en toe een cadeautje voor je vrouw ?

“Jazeker, af en toe een bloemetje. Daar houd ik me aan. Ik heb veel bewondering voor mijn vrouw. Je moet het maar doen : werk, kindjes en huishouden combineren. Laatst met Valentijn heb ik nog iets speciaals voor haar gekocht. Wat ? Sorry, dat laat ik liever niet publiceren ( lacht).”

Waaraan geef je veel geld uit ?

“Aan mooi wonen. Momenteel zijn we ons huis aan het verbouwen. Uiteindelijk hecht ik relatief weinig belang aan materiële zaken, het belangrijkste is gezond blijven.”

Heb je huisdieren ?

“Ik ben een dierenliefhebber. Zelf heb ik ook twee honden, Jack Russells.”

Voor welke maaltijd mogen ze je ’s nachts wakker maken ?

“Eigenlijk slaap ik het liefst ’s nachts. Maar als ik dan toch wakker ben, doe dan maar een Griekse mezze, omdat dat aan vakantie doet denken.”

Met welke auto rijd je ?

“Een Opel Vectra van de club. Ik ben daar eigenlijk niet echt met bezig. Een auto is voor mij louter functioneel : om van punt a naar punt b te rijden dus én om droog te blijven natuurlijk.”

Steun je wel eens een goed doel ?

“Absoluut, Child Focus bijvoorbeeld of de Damiaanactie. Alles steunen is natuurlijk onbegonnen werk, maar ik doe wat ik kan.”

Wat zou je veranderen in de wereld ?

“Door een beslissing van één man vallen er miljoenen slachtoffers in oorlogen. De macht is in deze wereld te veel geconcentreerd bij een beperkt aantal personen. Plus, de kloof tussen arm en rijk is te diep. Ik vind dat iedereen recht heeft op een minimum aan welvaart.”

Naar welke politieke partij gaat je voorkeur uit ?

“Eerlijk gezegd lig ik niet echt wakker van politiek.”

Je stemt dus blanco bij verkiezingen ?

“Dat niet, maar ik vind dat de programmapunten van de meeste partijen naar mekaar toe neigen. Dan is het moeilijk om consequent voor één partij te stemmen. Ik maak mijn keuze meestal op het laatste moment. Versta me niet verkeerd, het laat me niet koud. Aan een aantal zaken hecht ik veel belang: natuur, gezond leven en solidariteit.”

Ben je gelovig ?

“Ja, ik hanteer wel bepaalde waarden en normen én ik heb zeker ook een visie op hoe je moet leven. Ik ben christelijk, al wil dat niet zeggen dat ik elke week in de kerk zit.”

Waaraan besteed je buiten het voetbal het meeste tijd ?

“Aan mijn kindjes. Nu het weer wat beter is, kan ik er echt van genieten om met mijn zoontje buiten te spelen. Gorik wordt vier, dus die weet al wat ravotten inhoudt.”

Hou je van muziek ?

Ik heb een collectie van meer dan duizend cd’s, alle genres : klassiek, modern, new age en rock. Muziek is voor mij de perfecte ontspanning.

Ben je handig ?

“Dat hangt ervan af, ik noem mezelf ‘fijn in het grof werk’. Alles wat met afbreken te maken heeft, lukt me best aardig. Opbouwen is een andere zaak, daarvoor heb ik meestal een herkansing nodig.”

Wat is je voornaamste karaktertrek ?

“Bescheidenheid, je moet je niet groter maken dan je bent. Ik wind me ook niet snel op, rustig blijven is mijn credo. Het belangrijkste is misschien dat ik vrij rationeel ben. Ik probeer mijn verstand te gebruiken alvorens een bepaalde beslissing te nemen, de pro’s en contra’s afwegen. ‘Veeleisend’ is ook wel een woord dat me typeert. Niet alleen als sporter, hoor. Je moet ambitie hebben in het leven. De dag dat ik tevreden ben, is nog lang niet in zicht. Qua tijdsindeling probeer ik soms zelfs wat te veel te doen, terwijl je als sporter toch ook veel moet rusten.”

Vind je die eigenschappen ook bij je ouders terug ?

“De rust heb ik van mijn moeder meegekregen, terwijl ik dat veeleisende en de gedrevenheid ook wel bij mijn vader terugzie.”

Wie zou je willen zijn voor één dag ?

“Onlangs hoorde ik Planckaert op Q-music zeggen dat hij wel eens in de huid van Saddam Hoessein wilde kruipen. Ik kan me daar wel in vinden. Gewoon om te weten wat die man bezielt. De menselijke psyche boeit me. Ik vraag me af hoe mensen zoals Saddam of Bin Laden hun daden tegenover zichzelf legitimeren.”

door Bert Boonen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content