Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

DE trainer VINCENT DUFOUR

Ik denk dat de verhouding punten-prestaties scheef is : we hebben te weinig gekregen op basis van wat we toonden. De oorzaak is eenvoudig : te veel kansen niet afgemaakt en achterin niet geconcentreerd genoeg. Met twee zeges meer was ik tevreden geweest, nu niet. Wat inzet en groepsgeest betreft, heb ik geen klagen, mijn spelers hebben in elke wedstrijd het beste van zichzelf gegeven. Op technisch vlak was dit het Beveren van de laatste jaren, ook de grote ploegen hebben we het moeilijk gemaakt. Mijn ontgoocheling betreft vooral het gebrek aan punten tegen de ploegen uit het tweede deel van de rangschikking. Dat verraste me, want ik zie geen ra- tionele verklaring. Mis- schien een gebrek aan concentratie, gekoppeld aan onhandigheid, want net in die wedstrijden hebben we veel kansen afgedwongen.

“Een ploeg vormt een geheel, waar het evenwicht soms niet goed was en dat zag je in de afwerking, of bij de goals die we slikten. Er waren ploegen die tegen ons amper kansen afdwongen – ik denk aan Cercle, Moeskroen, Brussels of Genk – maar toch scoorden. Onze vier spitsen hebben allemaal een handvol goals gemaakt, ze kunnen het dus wel. Maar ik had graag dat ook anderen eens hadden gescoord, we maken heel weinig goals vanuit de tweede lijn en quasi nooit op een stilstaande fase.

“De positieve evolutie is er een op fysiek vlak, vergeleken met vorig jaar hebben we op dat vlak veel vooruitgang ge- boekt. We trainen zeven, acht keer per week – vraag maar eens bij mijn collega’s, ik denk niet dat er veel ploegen zo hard werken. Dat werkte in het begin tegen ons, de ploeg toonde soms een gebrek aan frisheid, maar nu plukken we daar de vruchten van. Nu moeten we werken aan de efficiëntie, zowel vooraan als achteraan. Daarnaast moeten we de concentratie aanscherpen bij wedstrijden tegen de ploegen uit de tweede kolom. Als we dat veranderen, zullen we een goede terugronde spelen. Lukt dat niet, dan wordt die even middelmatig als de heenronde.” l

JUNIOR

Op zijn 24ste blijkbaar tot volle wasdom gekomen. Completer, evenwichtiger, regelmatiger. Om goed te presteren, moet hij vaak aan de bal zijn, en dat gebeurde. Minder driftig, zowel in de match als op het trainingsveld. Niet langer opdringerig, maar luisterbereid in een individueel gesprek.

MOUSSA SANOGO

Scoorde twee keer op Standard, maar breide daar nadien slechts één goaltje meer aan. Blijft hangen, werd te individualistisch, kreeg zeker de kansen, maar maakte ze niet af. Zocht iets te nadrukkelijk de transfer, en dus zelf de goals, in plaats van aan het collectief te denken.

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Akin (1), Copa (18), Diallo (18), Diawara (16), Dissa (16), Fontenette (17), Gervinho (16), Joseph-Augustin (13), Junior (18), Kante (3), Kipre (1), Koudou (9), Lardenoit (9), Mahan (17), Né (10), Pacheco (13), Sanogo (14), Seka-Affessi (12), Tamla (8), Tokpa (12), Zézéto (16).

DOELPUNTENMAKERS : Diallo (2), Dissa (8), Gervinho (2), Joseph-Augustin (1), Junior (1), Né (1), Sanogo (3), Seka-Affessi (2), Zézéto (3).

GELE KAARTEN : 17

RODE KAARTEN : 1

STRAFSCHOPPEN : 1 voor (0), 0 tegen (0).

HOEKSCHOPPEN : 76 voor, 80 tegen.

OVERTREDINGEN : 185 begaan, 299 tegen.

PETER T’KINT

‘ALS WE ONZE CONCENTRATIE AANSCHERPEN, ZULLEN WE EEN GOEDE TERUGRONDE SPELEN.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content