DE TRAINER HERMAN HELLEPUTTE

We hebben een goeie start en een goeie eerste ronde gespeeld omdat Coelho erdoor kwam én omdat we er als ploeg stonden. Vóór 31 december weten we of hij na de winterstop bij ons blijft of niet en naar Feyenoord gaat. Coelho stak er misschien iets bovenuit op technisch vlak, maar het is niet voor niets dat we zo weinig tegendoelpunten slikten. Dat kwam mede doordat we de juiste spelers getransfereerd hebben en ze er staan (Ronny Gaspercic, Nico Van Kerckhoven, Bernt Evens, nvdr).

“Centraal in het middenveld zat het goed en onze linkerflank met Delen en Evens was een van de betere in België, denk ik : ze gingen afwisselend diep en stonden verdedigend sterk. Maar helaas is die kant door blessures uiteengevallen. Dat is jammer, want daardoor zijn we toch wat gehandicapt. Beloufa deed het niet slecht op links, maar dat is uiteindelijk niet zijn positie. Op rechts zagen we de laatste weken stilaan weer de ware Ntuka, maar in het begin kampten we daar met wat problemen omdat hij niet bracht wat hij moest brengen. Dat kwam door te weinig rust en omdat hij het fysiek moeilijk kreeg om uit het dipje te geraken na zijn blessure van vorig seizoen.

“Behalve door blessures hier en daar hebben we eigenlijk nauwelijks de ploeg moeten veranderen, waardoor Björn De Wilde bijvoorbeeld niet de kansen gekregen heeft die hij moest krijgen. Utaka scoorde zelf misschien niet veel, maar kon voorin een bal bijhouden waardoor we als ploeg kunnen aansluiten en hij en Jaja voelen elkaar redelijk goed aan. Als je kijkt waar we de meeste punten laten liggen hebben, is dat niet bij de makkelijkste tegenstanders, zoals Club Brugge, Standard en Charleroi. Dat zijn geen wedstrijden waarin je níet mag verliezen. Bovendien zijn we nergens weggespeeld. Misschien kan het scorend vermogen beter omdat we niet fantastisch veel scoren, tussen aanhalingstekens dan. Maar ik ben tevreden over het geleverde spel en aan de spektakelwaarde, daar wordt aan gewerkt. Zonder blessures waren wij overal genoeg gewapend. Dat bewijst dat we over het materiaal beschikken om het ver te schoppen.” l

TOP JAJA COELHO

Uitgeleend door Feyenoord en na een aanpassingsseizoen doorgebroken. Hielp met zijn speldoorzicht Westerlo aan kansen en zorgde met zijn sterk schot in de linker voor doelpunten. Stelde met zijn balvastheid de ploeg in staat om aan te sluiten en goed georganiseerd te blijven voetballen.

flop JEFFREY NTUKA

Kreeg de kans om rechts op het middenveld een leemte in te vullen, maar raakte, mede door te weinig rust, niet uit het dipje na zijn blessure vorig seizoen. Technisch goeie voetballer, maar had het fysiek moeilijk. Soms te egoïstisch en te weinig efficiënt in de diepgang op de flank.

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Beloufa (4), Coelho (18), De Wilde (15), Delen (12), Elejiko (6), Evens (14), Gaspercic (18), Janssens (18), Mennes (14), Mosia (2), Ntuka Pule (17), Ruttens (1), Scasny (10), Utaka (18), Vanarwegen (6), Van Imschoot (17), Van Kerckhoven (16), Verheyen (18), Wagemakers (17).

DOELPUNTENMAKERS : Coelho (10), De Wilde (4), Delen (3), Janssens (4), Ntuka Pule (2), Utaka (4).

GELE KAARTEN : 20

RODE KAARTEN : 3

STRAFSCHOPPEN : 2 voor (2), 2 tegen (2).

HOEKSCHOPPEN : 57 voor, 85 tegen.

OVERTREDINGEN : 272 begaan, 279 tegen.

RAOUL DE GROOTE

‘WE BESCHIKKEN OVER HET MATERIAAL OM HET VER TE SCHOPPEN.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content