Zin om van je vriendin af te geraken ? Een tip : vertel aan iedereen die het wil horen hoe fantastisch haar voorgangster wel was en welke kwaliteiten die wel had die je bij je huidige vriendin niet terugvindt. Dat zal een gentleman als Paul Put nooit overkomen. Maar zonder het te beseffen, nam hij de laatste weken het laatste greintje zelfvertrouwen weg bij zijn tobbende spelers en lijkt hij zijn les van bij Lokeren vergeten. Toen herhaalde hij zo vaak dat het zonder Sambegou Bangoura niet lukte dat het op den duur ook van geen meter meer liep, een uitspraak die als een boemerang in zijn gezicht terechtkwam, met ontslag als gevolg. Toen Put de voorbije weken een paar keer op de terugkeer van Marius Mitu zinspeelde, had hij moeten weten dat dat niemand helpt. Wanneer het niet loopt, moet een trainer niet jammeren over het verleden, maar als vakman een oplossing zoeken met de spelers over wie hij zich drie maanden geleden heel tevreden toonde.

Zaterdag sierde het Put dat hij na een vernederende thuisnederlaag zijn spelers in bescherming nam. Ja, zijn sterkhouders lieten het opnieuw afweten, maar nee, hij voelde zich niet in de steek gelaten door de spelers. En hij geloofde nog altijd in de kwaliteiten van de nieuwkomers uit Oost-Europa. “Ik zeg dat op basis van wat ik in de voorbereiding en tegen de topploegen zag.” Het probleem, aldus Put, is louter van mentale aard. Aan de trainer om daar iets aan te doen en het cliché te ontkrachten dat je geen nieuw team kan kopen.

In afwachting kunnen de sportieve staf of spelers niet klagen over gebrek aan begrip vanwege het publiek. Voor de aftrap tegen Cercle werd, ten behoeve van de verschillende nationaliteiten, in vijf talen (Nederlands, Frans, Engels, Servo-Kroatisch en Oekraïens) een steunboodschap omgeroepen. Alleen bankzitter Nunes had reden tot klagen : een zesde versie, in het Portugees, kwam er niet.

Ook het supportersprotest na de wedstrijd, toen de woedende fans massaal aan de hoofdingang postvatten, getuigde eerder van gelatenheid dan van agressie. Zelfs als ze écht kwaad zijn, blijven de Liersefans beleefd. Put moet, als hij nog een kans krijgt, misschien gewoon kiezen voor een basiself en hopen dat iemand op een dag een goal maakt. Qua afwerking zit de malaise heel diep. Dat bleek het duidelijkst toen de thuisspelers na affluiten totaal bevrijd van enige druk wedstrijdballen in het publiek mochten trappen. Twee meter voor de hoofdtribune slaagde Mario Andic er nog in de bal over de meer dan twintig meter hoge constructie te trappen.

GF

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content