Met twee al bij al makkelijke zeges tegen Vaduz uit Liechtenstein plaatste SK Beveren zich voor de eerste ronde van de Uefabeker. Herman Helleputte keerde vrijdag tevreden terug. “De reis verliep probleemloos, organisatorisch was alles af en sportief hebben we gedaan wat van ons verwacht mocht worden. Twee keer winst, ik denk dat het normaal is. De club wil nu absoluut naar de poules in de Uefabeker. Levski Sofia wordt wel een stuk zwaarder, zowel sportief als organisatorisch. Alleen al voor iedereen visa regelen, wordt wat.”

Enige schaduwzijde : de rode kaart van Junior. Helleputte : “Typisch voor ons, die reacties als je geprovoceerd wordt. Misschien heb ik daar een foutje gemaakt. Voor de wedstrijd heb ik er hen voor gewaarschuwd, maar ik voegde er onmiddellijk aan toe dat mijn indruk was dat het dit jaar al veel beter liep. Nog terwijl ik het zei, wist ik dat ik fout zat. Junior krijgt hiervoor een boete, ja. Het is niet de bedoeling dat de cijfers telkens in de pers komen, maar net als alle andere clubs hebben wij hiervoor sancties.”

Financieel was de trip verlieslatend. Voorzitter Frans Van Hoof : “De capaciteit van de Freethiel is wat minder en qua tv-rechten zal de belangstelling voor een wedstrijd tegen een Bulgaarse ploeg ook niet overweldigend zijn. Op dat vlak ben je met de Uefabeker minder goed af. Misschien maken de poules meer los.” De tv- en andere commerciële rechten worden beheerd door de firma Verhulst, die een contract uit… 1983 opduikelde. Van Hoof : “Dat contract werd sindsdien elke drie jaar stilzwijgend verlengd. Ik wist er niet eens het bestaan van af. Maar goed, het is nog een contract uit de oude tijd, niet eens zo slecht.” VT4 wil ook de volgende duels uitzenden.

Intussen praat men verder met Jean-Marc Guillou over een verlengde samenwerking. De Fransman wil doorgaan met spelers ter beschikking stellen, maar wellicht onder een andere vorm, hij zal niet meer permanent in Beveren aanwezig zijn. In de wandelgangen zwellen dan de geruchten over een fusie met tweedeklasser Waasland aan. Voorzitter Van Hoof : “Wij gaan bij hen kijken, zij komen naar hier, een aantal mensen van Waasland was vroeger bij Beveren betrokken. De voorzitter van Waasland ving ooit jeugdspelers op, Damian Kot logeerde bij hem, de ondervoorzitter was hier jarenlang bij de jeugd betrokken. Zij evolueren sportief goed en er zijn positieve contacten, ja.” (PTK)

door Peter T’Kint

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content