Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Ik word sporadisch tijdens mijn werk als co-commentator verbaal geagresseerd. Niks ergs eigenlijk, en het went snel. De laatste tijd gebeurt het echter iets te frequent op Sclessin. Een aantal supporters komt mij daar met de regelmaat van een klok diets maken wat ze over mij denken.

Toch mag ik stellen dat ik de Rouches al heel lang een warm hart toedraag. Piot, Thissen, Dolmans, Van Moer, Claessen, Semmeling, Nagy, Kostedde, ze kleurden mijn jeugdjaren. Toegegeven, toen ik met Waregem de bekerfinale speelde tegen Waterschei is die liefde flink bekoeld. De voltallige ploeg, onder leiding van captain Erik Gerets, supporterde fanatiek voor de mijnploeg… zwart-gele sjaals rond de nek. Achteraf werd het pijnlijk duidelijk waarom… het was twee weken na de laatste titel voor de Rouches.

Enkel een nieuwe titel kan de totale heropstanding inluiden.

En waarom zou ik dat de Vurige Stede niet gunnen ? Ik heb grenzeloze warme gevoelens voor Dominique d’Onofrio, de aimabelste aller trainers. Michel Preud’homme was de beste Belgische keeper aller tijden (sorry Jean-Marie) en toekomstig grote meneer KBVB. Karel Geraerts moet dringend in de nationale ploeg en Sergio Conceiçao is een zegen voor onze competitie. Als Onyewu nu ook nog positioneel sterker wordt (en dus wereldtop) zal straks ook de clubkas weer overlopen.

Geen ploeg speelde beter en mooier voetbal dan de ploeg die Anderlecht met 1-4 afdroogde (twee seizoenen geleden) en nu recent Brugge degradeerde tot een middelmatig elftal. Als dat de standaard is voor Standard dan lijkt het mij logisch dat ik tijdens zo een matchke tegen Germinal Beerschot of Lierse niet de loftrompet bovenhaal. Ik word dan wel erg kritisch omdat ze weer eens in uitersten vervallen. Drie dagen na de gedoodverfde favoriet op de titel te zijn zo gemakzuchtig en amechtig voetballen zou zelfs de fanatiekste supporters moeten opvallen en niet alleen mij.

Niet dus, toch niet als ik hun reacties naar mij bekijk. Maar ja daarom zijn het ook supporters zeker. Toch nog even voor alle duidelijkheid en Tot Heil Onze (mijne) Ribbenkast : van mij mag Standard de titel pakken… Het is jullie van harte gegund ! Niet slaan hé mannen.-

ZATERDAG 15

Moeskroen G. Beerschot 18.00

Lierse Zulte Waregem 20.00

Beveren Anderlecht

Club Brugge Westerlo

Lokeren Charleroi

FC Brussels Cercle Brugge

ZONDAG 16

Roeselare La Louvière 15.00

St-Truiden Gent 18.00

Genk Standard 20.00

Alle wedstrijden van de Jupiler League exclusief op 11, de voetbalzender van Belgacom TV.

Meer info : www.belgacom.be/tv – 0800 33 33 1 – Belgacom verkooppunten

Wim De Coninck

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content