Leeftijd : 34 jaar.

Positie : receptie-hoekspeler

Clubs : Lommel (1984/87), Mol (1987/88), Knack Roeselare (1988/2002).

Palmares : met Roeselare landskampioen in 1989 en 2000, bekerwinnaar in 1989, 1990, 1994 en 2000, Europese Final Four in 1991 (bekerwinnaars, vierde), 1995 (bekerwinnaars, derde), 1998 (confederale beker, tweede), 1999 (confederale beker, tweede), 2002 (Top Teams Cup, eerste).

Beste herinnering : “De tweede landstitel, vooral wegens de manier waarop. We begonnen erg matig aan het seizoen en kenden een aantal interne strubbelingen. We slaagden erin de boel opnieuw op de rails te zetten en uiteindelijk nog kampioen te spelen én de beker te winnen.”

Slechtste herinnering : “De vereffening begin jaren ’90, natuurlijk. Ik was getrouwd, mijn vrouw werkte parttime en in een periode van twee en een half jaar kreeg ik zestien maanden geen loon uitbetaald. Bleek bovendien dat het toenmalige bestuur de RSZ-bijdrage niet had betaald, met als gevolg dat de belastingsinspectie bij ons terechtkwam.”

Beste trainer : ” Marc Spaenjers. Hij wist zijn spelers altijd op de juiste manier te prikkelen. Hij was ook een van de eerste coaches die een wetenschappelijke, professionele trainingswijze voorstond.”

Slechtste trainer : ” Zbigniew Zarzycki, in de periode van de vereffening. Het woord slecht gebruik ik liever niet, maar ik was er zeker niet tevreden over. Hij voelde zich heer en meester. Tijdens de trainingen stond hij geregeld aan de kant een sigaar te roken.”

Beste speler tegen wie hij ooit speelde : ” Quiroja, een Argentijn die bij de vedetteploeg van Fréjus speelde begin jaren ’90. Nadien volleybalde ik nog tegen spelers als Zwervers en Fomin, maar toen was ik zelf al wat ouder. Nooit raakte ik nog zo onder de indruk van één man als destijds van Quiroja.”

Beste vriend uit het volleybal: “Da’s moeilijk om één naam te noemen. Ik heb met geen enkele speler problemen gekend, maar toch blijf je maar met enkele echt contact houden : Kris Tanghe, Dominique Pincé, Bart Van Hoyweghen, Martin van der Horst. Ik zie ze niet allemaal even vaak, wegens de afstand zie ik Kris uiteraard meer dan Martin, bijvoorbeeld.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content