Je houdt van auto’s.

Walter Baseggio : Ja, vooral van Italiaanse. Ik word gesponsord door Alfa Romeo. Ik heb een 156 GTA en een sportmodel, 2.4 liter diesel. Meer dan op de snelheid kick ik op andere dingen : kunnen droog demarreren, de wagen voelen reageren. Ik rij voor mijn plezier. Liever op landelijke wegen, die verschaffen meer rijplezier dan autosnelwegen. De kleur ? Blauw, zwart, maar een Alfa moet rood zijn.

Een fan van de Formule 1 ?

Absoluut, ik zal geen Grote Prijs missen. Ik word gek van Ferrari. En van Michael Schumacher, in die volgorde. Ik verzamel modelwagentjes, en ik surf ook graag op de sites van de automerken.

Je hebt een huis gebouwd. Heb je de werken zelf opgevolgd ?

Ja. Ik droomde er al lang van een eigen huis te hebben. Ik ben met de bouw begonnen toen ik negentien jaar was. Elke dag heb ik de werf bezocht, zodat de dingen onder mijn controle bleven. Het materiaal kwam uit Italië. Met een vriend heb ik een kleine firma in onroerend goed opgericht. Het is een waarborg voor de toekomst en het kan nuttig zijn voor de kinderen. Eigenlijk wilden we eerst een huis kopen, maar ik vond de huizen die we gingen bekijken, veel te duur.

Bevalt het je hier ?

Het is niet uitgesloten dat we terugkeren naar Clabecq. Je ziet hier geen mens. Vooral in de winter is het hier doods. Er is hier zelfs geen taverne. Rosalba en ik zijn gewoon om dicht bij onze families te leven. Niet dat we ver van hen vandaan wonen, maar toch. We zullen dit huis dan verhuren.

Hebben jullie gemeenschappelijke hobby’s ?

We gaan elke week naar de bioscoop en één, twee keer per maand op restaurant : soms met tweeën, maar vaker met een hele bende. Ik hou van veel ambiance, van vrienden onder elkaar die veel lachen. Dan word ik weer de jongen van vroeger.

Wat vind je van Rosalba ?

Ze is mooi en ze is lief. We begrijpen elkaar goed. We zijn niet rancuneus en we kunnen de kleine problemen, die zich stellen in het leven van elk paar, goed oplossen. Ze steunt me altijd. Bijvoorbeeld : zij was het die aanstuurde op een second opinion, toen mijn moeder kanker had. Ze heeft ook een noveen gebeden opdat mijn moeder zou genezen. ( Stilte) Er zijn roddels over ons geweest. Dat was vervelend, maar het was niet belangrijk. Wij wisten wat er van waar is. Essentieel was onze relatie, onze verstandhouding.

Wat is de afkomst van jullie ouders ?

Van Treviso en van Napels : het noorden en het zuiden, dus. Treviso is een kalme stad. Ik geef de voorkeur aan Napels. Daar gebeurt altijd wat en je kan er lekker eten.

Voel je je meer Belg ? Of toch veeleer Italiaan ?

Belg. Ik ben hier geboren, ik ben hier opgegroeid, ik speel in de nationale ploeg. Ik voel me voor 99 procent Belg, ook al heb ik voor vele dingen een Italiaanse smaak. Bij Rosalba ligt het meer vijftig-vijftig, omdat haar ouders later naar hier zijn gekomen. Ze zijn hier pas vlak voor de oorlog beland.

Willen jullie kinderen ?

Na de vakantie beginnen we er misschien aan. Ik wou niet te vroeg kinderen, omdat we ze dan overal naartoe moeten sjouwen. Ideaal is dat ze zes, zeven jaar zijn als ik een punt achter mijn loopbaan zet. Ik zou graag drie kinderen willen, Rosalba twee. Het hangt ook van het geslacht van de eerste twee af. We komen allebei uit een gezin met twee zonen en één dochter. Als we een zoon en een dochter zouden hebben, nemen we misschien geen derde kind.

door Pascale Piérard

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content