Negen op negen halen, met daarbij moeilijke verplaatsingen naar Westerlo en AS Eupen (telkens 1-2-winst), Waasland-Beveren lijkt gelanceerd voor een overstap naar eerste klasse. Morgen/donderdag wacht er een cruciaal thuisduel tegen Eupen. Op de Freethiel mogen ze dus de champagne stilaan koel leggen, want het team van coach Dirk Geeraerd is slechts vier punten verwijderd van promotie.

“Ik geef de Waaslanders alleszins de meeste kansen, want ik merk daar meer stabiliteit en rust. Bij Eupen overheerst toch de onduidelijkheid”, weet FCV Denderaanvaller Gunter Thiebaut. “Zonder veel poeha te maken, ligt er bij Waasland-Beveren zeker al een goed scenario voor een reeks hoger klaar. Achter de schermen wordt er hard aan gewerkt, zo verneem ik toch. Hun voorzitter komt niet vaak in de pers, ondanks het feit dat ze in de eindronde de macht grepen en die niet rap zullen afstaan. Ik verwacht niet dat ze een slecht figuur zullen slaan in eerste klasse, want manager Dirk Poppe is een realist. Qua infrastructuur hoeven ze zich sowieso geen zorgen te maken, want dat blijft echt top. ( lacht) Alleen de kleedkamers zouden iets groter mogen zijn, maar dat is detailkritiek.”

Puur sportief bekeken is Waasland-Beveren een ploeg die steevast uitpakt met een offensieve veldbezetting, vaak opterend voor een 4-3-3-systeem. “Dat team speelt graag alles of niks, omdat ze aanvallend over veel geweld beschikken”, gaat Thiebaut verder. “Wie Tomasz Radzinski en Michael Seoudi op de bank kan houden, mag best trots zijn op zijn mogelijkheden. Het is een heel sterk geheel, als je ook nog Jurgen Cavens en Kristof Snelders hebt om iets te kunnen forceren. Met een flits kunnen zij een slechte wedstrijd beslissen. Ik heb ook de indruk dat sommige jongens absoluut nog eens van eerste klasse willen proeven. Cavens vertrok met een onaangenaam gevoel bij Lierse en Radzinski bewijst zich graag. ( grijnst) Hij speelt al lang niet meer voor het geld. Maar ik zou ook graag eens zien wat bijvoorbeeld hun doelman waard is op het hoogste niveau. Michael Clepkens verdient dat absoluut. Door de offensieve speelstijl moest hij in tweede klasse slechts sporadisch ingrijpen, maar Clepkens stond wel altijd paraat.”

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

“Manager Dirk Poppe is een realist.”

Gunter Thiebaut

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content