Over Sint-Truiden:

Wim De Coninck : “Een jonge ploeg die weer een stap vooruit kan zetten. Thuis kan ze voor een verrassing zorgen, tenminste als Boffin hetzelfde kan brengen als vorig seizoen.”

Gunter Jacob : “Het heeft zich niet kunnen versterken, maar iedereen is gebleven. Dat zorgt voor stabiliteit.”

Over GBA :

De Coninck : “GBA verliest Beloufa en Degryse. Da’s een serieuze aderlating, maar de drie Ajacieden zijn allemaal goeie.”

Jacob : ” Walker wordt één van de verrassingen van de competitie, een achterspeler met ontzettend veel mogelijkheden. Jammer dat Ajax hem niet zelf in zijn A-kern opnam en hem daar laat rijpen.”

Over Bergen :

Jacob : “In Bergen zijn nog heel veel spelers die vorig jaar de eindronde wonnen, maar die nu zeggen : hadden we dit geweten, we hadden hem wel verloren.”

De Coninck : ” Ciobotariu, Kharif, Joly, Roussel, Rivenet, Suray : allemaal spelers die het al eens gedaan hebben, nadien van het podium verdwenen, maar die nu een nieuwe kans krijgen. Het kan lukken, maar het kan ook het bewijs zijn dat hun vorige trainers gelijk hadden.”

Jacob : ” Marc Grosjean heeft natuurlijk al eens zo’n promotie meegemaakt ( met La Louvière, ndvr), maar versterkte zijn ploeg niet genoeg en werd vervolgens ontslagen. Hij heeft allicht gezworen dat het hem geen tweede keer zal gebeuren. De vraag is : zullen die spelers kunnen brengen wat Marc ervan verwacht ?”

Over KV Mechelen :

Jacob : “KV Mechelen had vorig jaar al serieus geïnvesteerd. Op dit ogenblik zijn de middelen niet voorhanden om het opnieuw te doen. Zij zijn een vraagteken.”

Over Beveren :

De Coninck : “Gezien het aantal punten dat Beveren vorig seizoen haalde, is het onrealistisch om te stellen dat het zich gaat redden.”

Jacob : “Het heeft het nog nooit zo slecht gedaan als vorig jaar. Trek die lijn door, en je hebt nog niks.”

Over Charleroi :

De Coninck : “Charleroi pakt in extremis toch Kolotilko, maar het zal het moeilijker hebben dan vorig seizoen, denk ik. Als het toen verloor, was het vaak zwaar. Maar omdat het na twee nederlagen ook twee zeges pakte, kwam het nooit in de miserie. Etienne Delangre heeft veel knowhow, hij geeft les aan de Trainersschool, maakt goede analyses, maar het is de vraag of je van spelers met net iets te weinig kwaliteit, goeie spelers kan maken. Geen Pivaljevic, geen Rojas. Kunnen Yazdani en Eduardo het aan ? Komt Dufer weer met de voetjes op de grond ?”

Over Lommel :

De Coninck : “Lommel zal het doen zoals vorig jaar. Iets er tussenin. Wat anoniem.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content