Zulte Waregem: Dury wordt TD, Decuyper verkoopt aandelen

© Belga

Voormalig CEO Patrick Decuyper verkoopt zijn aandelenpakket aan Zulte Waregem. Trainer Francky Dury krijgt ook de functie van technisch directeur.

Decuyper had nog zo’n 10 procent van de aandelen van Essevee, goed voor naar schatting 400.000 euro. Daarnaast besliste hij afstand te doen van zijn opties op aandelen, melden verschillende kranten.

‘Patrick Decuyper zet een stap opzij. Hij wordt weer CEO bij Enfinity’, legt voorzitter Willy Naessens uit in Het Nieuwsblad. ‘Zijn 10 procent aandelen verkoopt hij weer aan de raad van bestuur. Hij doet ook afstand van zijn opties voor 60 procent. Die worden als het ware verscheurd. Ze liepen aanvankelijk tot 2015, met de bedoeling dat hij mij uiteindelijk zou opvolgen. Nu heeft dat geen zin meer.’

Sponsor

Decuyper haalde afgelopen zomer het nieuws met zijn plannen om het stamnummer van Zulte Waregem te verkopen. Ook had hij plannen om de club te verhuizen naar Antwerpen. Begin augustus zette hij een stap opzij als sterke man bij de vicekampioen.

‘Decuyper heeft de emoties van het voetbal onderschat’, gaat Naessens verder. ‘Hij deed ook zware uitspraken over de ambitie van de club. Al zat hij er niet ver naast, vorig seizoen haalden we bijna de titel. Zijn familie, zijn kinderen op school, hij heeft er fel onder geleden. Via Yu blijft hij sponsor van de club.’

Dury wordt technisch directeur

De rol van trainer Francky Dury wordt dan weer uitgebreid. Hij krijgt ook de functie van technisch directeur.

‘Zolang hij die twee taken wil combineren, is het oké voor ons. Maar er zal een dag komen waarop we wellicht een andere trainer nemen. Dan blijft Dury gewoon TD”, zegt Naessens in Het Laatste Nieuws. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content