Zulte Waregem breidt internationaal netwerk uit via speeddates

© Belga Image
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Joric Vandendriessche, sportief coördinator van Zulte Waregem, ging vorige week op voetbalspeeddate in Londen.

De dag werd georganiseerd door Transferroom, het digitale voetbalplatform dat Rasmus Ankersen, de bekende voorzitter van de Deense club FC Midtjylland, en diens broer Jonas begin dit jaar opstartten. ‘Dat onlineplatform brengt clubs rechtstreeks in contact met elkaar. Het wil zo de transfermarkt efficiënter maken’, legt Vandendriessche uit.

‘In Londen werden er speeddates gehouden waarbij hoofdscouts, sportief verantwoordelijken en managers van diverse Europese clubs – uit België ook KV Mechelen en Club Brugge – afwisselend 12 minuten met elkaar konden spreken. Om gedachten uit te wisselen over de werking van hun clubs, over een mogelijk partnership…

‘Zo heb ik met collega’s van onder meer Manchester City, Liverpool, AS Roma, Juventus en Borussia Mönchengladbach samengezeten. Zeer interessant om ons internationaal netwerk te verbreden. Met zijn gelimiteerde middelen moet Zulte Waregem proberen alle mogelijke bronnen aan te boren.

‘Het waren korte maar vruchtbare gesprekken, want de dagen erna hebben we al veel mails en telefoons gekregen om het contact uit te breiden. We hebben gemerkt dat Zulte Waregem in het buitenland een referentie als opleidingsclub is geworden, mede door de ontbolstering van bijvoorbeeld Thorgan Hazard.

‘Bij zijn club, Borussia Mönchengladbach, gaan Eddy Cordier (algemeen manager van Essevee, nvdr) en ikzelf woensdag al op bezoek, op hun uitnodiging trouwens. We zullen er een rondleiding krijgen en met verschillende verantwoordelijken van de club spreken. Knowhow uitwisselen, want Borussia is ook zelf geïnteresseerd in onze sportmedische screening van spelers. Zo willen we een win-win creëren.

‘De jongste jaren werkten we al samen met Juventus, en nu is het doel om met clubs uit verschillende landen een samenwerking op te zetten. Eddy Cordier, Francky Dury en ikzelf zullen dat de komende weken verder analyseren.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content