Zoon Duchâtelet nuanceert overnamegeruchten rond Ujpest

© Belga

Roderick Duchâtelet, een van de kinderen van Standardvoorzitter Roland Duchâtelet, ontkent dat hij zich wil terugtrekken uit Ujpest FC, de Hongaarse eersteklasser waarvan hij de voorzitter is.

“Sinds kort zijn er wel partijen die ons contacteerden met interesse om Ujpest FC over te nemen”, vertelt Roderick Duchâtelet aan Sport/Voetbalmagazine. Zo kadert hij een bericht dat een Hongaarse sportkrant eerder deze maand op zijn website plaatste. Nemzetti Sport meldde dat Duchâtelet jr. overweegt om Ujpest FC te verkopen.

“Bij ons is er niet veel interesse om de club te verkopen”, aldus Roderick Duchâtelet, wiens partner, Valérie Gys, ook in het management van Ujpest FC werkt. “We zijn hier gelukkig. Maar voor een goed bod moet je natuurlijk altijd openstaan. We zijn op dit moment aan het luisteren, niet aan het praten; dat is de goede samenvatting.” Uit welke hoek de interesse komt, wil Duchâtelet jr. niet kwijt.

Wespennest

In maart 2014 doken er bij Ujpest FC ook al eens berichten op over een nakende exit van Roderick Duchâtelet. Toen was er sprake van een financieel wespennest waarin hij was terechtgekomen. “De man die hier vóór mijn komst werkte als algemeen manager, bleef na zijn vertrek namens de club contracten tekenen met offshorebedrijven, voor diensten die zogezegd geleverd waren”, vertelt Roderick Duchâtelet. “Waarschijnlijk deed hij dat in opdracht van de vorige eigenaar. Het was een ingenieus systeem dat enkel te counteren viel met juridische stappen.”

Uiteindelijk creëerde Duchâtelet een nieuwe structuur waarin hij Ujpest FC onderbracht. “Zo lieten we het verleden achter ons. We zijn nu op het sportieve vlak aan het bouwen, redelijk snel en redelijk goed. We wonnen dit jaar de beker en de Super Cup.”

Netwerk

Roderick Duchâtelet streek in 2011 neer bij Ujpest FC. De Hongaarse eersteklasser is één van de zes clubs waarin zijn vader de afgelopen jaren zeggenschap verwierf. In diens netwerk zitten naast Standard en Ujpest ook nog de Belgische tweedeklasser STVV, het Duitse Carl Zeiss Jena, het Engelse Charlton Athletic en het Spaanse AD Alcorcón.

“Voor het netwerk van mijn vader zou een verkoop van Ujpest niks betekenen”, besluit Roderick Duchâtelet. “De uitwisseling van spelers is de enige interactie met de andere clubs in het netwerk. En het is niet zo dat die uitwisseling moét stoppen als Ujpest in andere handen zou komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content