Zet Benteke Wenger een hak?

© Belga Image

Arsenal en Aston Villa nemen het tegen elkaar op in de finale van de FA Cup. Winnen The Gunners voor het tweede jaar op rij de beker of redden The Villans hun seizoen?

Arsène Wenger leidde zijn troepen naar een derde plaats in de competitie waardoor Arsenal volgend seizoen de Champions League in mag. Aston Villa daarentegen kon maar net de degradatie ontlopen en hoopt zijn seizoen toch met een positieve noot te eindigen. De generale repetities in de Premier League verliepen nochtans niet goed voor The Villans, ze verloren met 0-3 en 5-0.

Recordhouder?

Als The Gunners erin slagen om de bekerwinst te verlengen, worden ze alleen recordhouder. Arsenal deelt nu de leidersplaats met Manchester United. Beide teams wonnen de FA Cup al elf keer.

Vorig jaar veroverde de ex-ploeg van Thomas Vermaelen de beker na een moeizame 3-2 overwinning tegen Hull City. Zo kon Arsenal na negen jaar zonder prijs eindelijk nog eens een trofee mee naar huis nemen.

Wenger is ervan overtuigd dat er zaterdag opnieuw gewonnen kan worden en hij denkt al aan volgend seizoen: ‘We zijn opvallend constant sinds januari, daarom denk ik dat we volgend seizoen een goede kans maken op de titel. We zijn stabieler geworden, vooral defensief. Dat is een goede basis.’

Op Danny Welbeck na beschikken The Gunners over een voltallige kern voor de bekerfinale in het Wembley Stadium. Aston Villa moet het in zijn eerste cupfinale in 15 jaar doen zonder sterkhouder Jores Okore, die nog hinder ondervindt van een knieblessure.

Bang van Benteke

De hoop van de Aston Villafans rust voor een groot deel op de brede schouders van Christian Benteke. De Belgische aanvaller geraakte na lang blessureleed net op tijd in vorm om zijn team in de Premier League te houden.

Zijn statistieken van de laatste maanden boezemen Arsenal alvast angst in: 12 goals in 12 wedstrijden. Als Benteke erin slaagt om Villa naar de overwinning te leiden, zou dat een fantastische prestatie zijn.

Het is immers al van 1957 geleden dat The Villans de FA Cup nog eens wonnen. In totaal won de club de Engelse beker al zeven keer.

Revanche voor Sherwood

Tim Sherwood nam in februari het roer over van Paul Lambert die na tegenvallende resultaten aan de deur werd gezet. Door Aston Villa in eerste klasse te houden slaagde de ex-aanvoerder van Blackburn Rovers in zijn opzet, maar hij wil meer.

Sherwood, als kind supporter van Arsenal, heeft nog een rekening te vereffenen met Arsène Wenger. In 1995 had Sherwood de titel veroverd met Blackburn Rovers en was hij klaar voor een stap hogerop. De Brit was persoonlijk rond met Arsenal en wachtte op het definitieve telefoontje. Maar dat telefoontje kwam er niet.

The Gunners hadden juist Arsène Wenger aangesteld als coach en die liep niet hoog op met de voetballer Tim Sherwood en transfereerde Patrick Vieira en Emmanuel Petit. Weg droomtransfer. Het leidt geen twijfel dat Sherwood er zaterdag alles zal aan doen om de beker weg te kapen voor de neus van Wenger. (MDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content