Witsel: ‘Poetin heeft mijn transfer openlijk verdedigd’

© IMAGEGLOBE
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine zocht Axel Witsel op in Sint-Petersburg. De Rode Duivel vertelde onder meer over zijn moeilijke eerste maanden bij de Russische miljoenenclub en over zijn fel gemediatiseerde relatie met fotomodel Analicia Chaves.

Sport/Voetbalmagazine zocht Axel Witsel op in Sint-Petersburg. De Rode Duivel vertelde onder meer over zijn moeilijke eerste maanden bij de Russische miljoenenclub en over zijn fel gemediatiseerde relatie met fotomodel Analicia Chaves. “Voetbal is niet elke dag rozengeur en maneschijn”, weet Axel Witsel. Hij spreekt van ondervinding, nadat boegbeelden als Igor Denisov en Aleksandr Kerzjakov de komst van Witsel en Hulk op de korrel namen en daarvoor in het begin van het seizoen naar de B-kern verbannen werden.

“Soms is het geweldig, maar op andere momenten moet je gewoon aanvaarden dat het wat minder loopt. Ik heb al die kritiek over mijn transfer aangehoord, zo goed mogelijk verwerkt en kreeg plots steun uit onverwachte hoek: Vladimir Poetin verdedigde me immers publiekelijk. Hij zei dat Zenit gelijk had dat het me had aangetrokken en gaf ook aan dat Zenit belangrijke spelers had die de club groter kunnen maken.”

Weegt die transfersom van veertig miljoen euro soms op hem? Witsel: “Helemaal niet. Er zijn er inderdaad die denken: ‘Wow, ze hebben veertig miljoen euro aan mij gespendeerd, ik moet elke wedstrijd drie keer scoren.’ Dan kun je wel eens blokkeren. Alles hangt af van je persoonlijkheid. Ik ben eerder het rustige type.”

Relatie met fotomodel

Axel Witsel haalde de voorbije maanden ook geregeld de Belgische media door zijn relatie met de ravissante Analicia Chaves. Ze schuimt de hele wereld af, maar bevindt zich momenteel in Sint-Petersburg aan de zijde van Witsel. De schone met Amerikaanse en Kaapverdische roots werkt als model en laat zich doorgaans in weinig verhullende kledij fotograferen. Net zoals haar vriendje is ze een fervent gebruiker van sociale media – Facebook, Twitter en Instagram. Bovendien heeft ze een eigen website: analiciac.com.

“Ik heb niet de indruk dat we te ver gaan”, zegt Witsel. “Het blijft binnen de perken, omdat we niet zomaar eender wat delen. Ik vind de sociale media een ideaal platform om te communiceren met de fans. Je kunt er makkelijk leuke nieuwtjes met hen delen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content