Witsel naar Serie A, deel 2

© BELGAIMAGE

De naam van Axel Witsel wordt dezer dagen nadrukkelijk in verband gebracht met Juventus. Ook vier jaar geleden stond hij al dicht bij een overgang naar Italië… een reconstructie.

Vervangt Axel Witsel straks bij Juventus Paul Pogba, de centrale middenvelder voor wie Juve 100 miljoen vraagt? Als de deal doorgaat, belandt Witsel met vier jaar vertraging in de Serie A.

In juni 2011 leek een overgang van de toenmalige Standardmiddenvelder naar AC Milan nakend. Er was al gepraat tussen toenmalig Standardbaas Luciano D’Onofrio en Milandirecteur Adriano Galliani toen Milan heel erg op de rem ging staan. Niet omdat het de 15 miljoen die Standard eiste niet wilde betalen, wel omdat het rapport van Milans sportief directeur Ariedo Braida na België-Turkije van 5 juni 2011 (0-0, waarin Witsel een penalty miste) niet onverdeeld positief was.

‘Witsel is een goeie speler met een goeie techniek, maar hij heeft nog veel punten die voor verbetering vatbaar zijn’, oordeelde ook toenmalig Milantrainer Massimiliano Allegri. Die wilde een vervanger voor Andrea Pirlo die net naar concurrent Juventus vertrok omdat Allegri hem geen basisplaats meer kon garanderen. Een vergissing, want Pirlo zou Juve drie keer naeen aan de landstitel helpen.

Als Witsel naar Juve gaat, vindt hij daar diezelfde Allegri terug, maar ook Pirlo, met wie hij dan een centraal duo moet vormen. Ariedo Braida heeft intussen de Serie A verlaten. Hij maakt nu deel uit van de nieuwe technische commissie van Barcelona.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content