Wesley Sonck kiest Lierse met oog op Rode Duivels

© Belga

Volgens zijn manager had Sonck ook verschillende opties in het buitenland.

Emon McLoughlin, de Ierse manager van Wesley Sonck, onthult in Sport/Voetbalmagazine de reden waarom Sonck voor Lierse koos.

“Wesley verkoos België om familiale redenen en vooral omdat hij in het gezichtsveld van de Belgische bondscoach wil blijven met het oog op de Rode Duivels.”

Sonck had volgens McLoughlin ook naar het buitenland gekund: de Franse promovendus Arles-Avignon, een Spaanse promovendus, een Russische eersteklasser, een ambitieuze Engelse tweedeklasser, een profclub uit de Verenigde Staten, twee Griekse eersteklassers, een club uit Kazachstan en twee Cypriotische clubs.

“Ook in België is er – behalve met Lokeren, Lierse en Germinal Beerschot – met nog andere clubs gepraat. Maar als zij niets lekken, zeggen ook wij hun namen niet.”

Of hij inderdaad 800.000 euro per jaar moet kosten, zoals Herman Kesters zich liet ontvallen (“2,5 miljoen euro op 3 jaar”), is CEO Neel De Ceulaer van Lierse formeel: “Bij ons verdient hij dat zeker niet.”

Dat Sonck einde carrière is, gelooft De Ceulaer ook niet. “Heb je hem al eens bezig gezien op training? De gretigheid druipt eraf. Sonck zal anderen wakker maken.”

(Geert Foutré)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content