Wat met STVV na Duchâtelet?

© Belga

Velen gokken in de fruitstad op de komst van Herman Schueremans, die met zijn Rock Werchter naar Brustem kan en wil.

Zijn engagement bij STVV ziet Roland Duchâtelet vooral als een vastgoedproject. In Sint-Truiden schrokken ze van zijn vertrek naar Standard en wachten ze op een oplossing die er komt voor de start van de competitie. Luc Withofs, partner in Stayen Hotel en het Grand Café in het stadion, had een paar dagen eerder nog met Roland Duchâtelet vergaderd over de toekomst en nooit kwam Standard ter sprake. Plots kreeg hij donderdag telefoon van de krant La Meuse. Of hij nu ook bij Standard kwam? Standard? Withofs wist niet wat hij hoorde.

Duchâtelet is mister STVV. Zowel sportief als infrastructureel. Sportief is er de vzw, die zich om de uitbouw van de ploeg bekommert. Nadat hij dat deel aanvankelijk delegeerde, nam hij, een paar keer gerold door makelaars, de touwtjes strak in handen. Voor de sportieve vzw speelt Duchâtelet indien nodig bank, maar hij is een zuinige bankier.

Infrastructuur

Investeren doet de grote baas liever in iets wat geld opbrengt, in infrastructuur. En dan mag het wel wat kosten. Hij kocht de terreinen van de stad en bouwt Stayen uit tot een moderne voetbaltempel.

Die investeringen (inclusief jeugdcomplex), zowat 50 miljoen euro, gaan gewoon door, verzekerde hij vrijdag de mensen van de club. Stayen is in de ogen van Duchâtelet een renderend vastgoedproject.

Belangenvermenging

Duchâtelet speelt alles wel volgens de regels. Hij mocht de terreinen destijds niet kopen, vanwege belangenvermenging (de politicus Duchâtelet moest de privépersoon Duchâtelet de toestemming geven), vandaar dat zijn privépartner Marieke als officiële eigenaar in de dans sprong.

Hetzelfde zal nu ook gebeuren, hoor je, want één man mag geen twee clubs in dezelfde competitie bezitten. Velen gokken in de fruitstad op de komst van Herman Schueremans, die met zijn Rock Werchter naar Brustem kan en wil. Een idee van… Duchâtelet.

Schueremans heeft vroeger al STVV geholpen. Guy Mangelschots: “Wij moeten afwachten. Hij heeft voor iedereen zijn vertrek naar Standard geheim gehouden, ik ben er zeker van dat het ook zo zal zijn in het dossier van zijn opvolger.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content