Waasland-Beveren neemt afscheid van oudjes

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Nu de redding een feit is en de handtekening van de coach onder een nieuw contract staat, wordt er bij Waasland-Beveren druk getekend aan de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen.

Ze communiceren officieel liever nog geen namen, bij Waasland-Beveren, want de competitie loopt nog. Maar maandag zat Glen De Boeck wel rond de tafel met hoofdscout Ronny Dierick, die al wat namen doorschoof naar de trainer, zodat die zich op het gesprek kon voorbereiden. De Boeck zoekt, naast een reeks nieuwe spelers, ook nog een voltijds assistent.

De trainer van Waasland-Beveren wil graag doorgaan met het grootste deel van de huidige kern. Veel jongens zijn geleend maar in een aantal contracten staan opties. Het contract van de Franse rechtsachter Cedric D’Ulivo is al verlengd, terwijl van Franco Gennaro vaststaat dat die naar Standard terugkeert. Ook de optie in het contract van linksachter Gal Shish wordt niet gelicht. Die van spits Badash wil de club heronderhandelen, omdat men de koopoptie te duur vindt. Ook met Club Brugge wordt een vergelijk gezocht voor de definitieve aanwerving van Colin Coosemans.

AA Gent wil zijn kern afslanken, Waasland-Beveren wil graag Stijn De Smet en Jordan Remacle houden. Ook de van Anderlecht geleende René Sterckx en Mohammed Aoulad mogen blijven. Afscheid wordt ook genomen van de oudjes Wesley Sonck (34), Jürgen Cavens (34) en Daniël Cruz (31).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content