Voorlopig geen wedstrijden mogelijk in Ghelamco Arena

© belga

De Gentse burgemeester Mathias De Clercq beveelt een onderzoek naar de dakstructuur van de Ghelamco Arena, waar vrijdag panelen losgerukt werden en op geparkeerde wagens terechtkwamen. ‘Tot het verslag van de brandweer en een extern expertisebureau er is kunnen er geen wedstrijden plaatsvinden’, meldt het kabinet van de burgemeester.

De panelen beschadigden vrijdagnamiddag verschillende geparkeerde wagens. Niemand raakte gewond maar de schade aan het dak is aanzienlijk. Het dak van de Ghelamco Arena werd bij de storm Ciara in 2020 ook al vernield. Toen kwam een strook panelen van ongeveer 300 vierkante meter naar beneden.

De wedstrijd tussen KAA Gent en RFC Seraing, die vrijdagavond om 20u45 zou plaatsvinden, werd verplaatst naar woensdag, maar het is niet duidelijk of die datum gehaald wordt. ‘Het is al de tweede maal dat een stuk van het dak waait. Zowel brandweer als een extern expertisebureau met ingenieurs zullen een verslag maken, en tot dat verslag er is kunnen er geen wedstrijden plaatsvinden’, meldt het kabinet van de burgemeester.

Partner Content