Voor D’Onofrio ligt er werk op de plank bij Antwerp

© belgaimage
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Luciano D’Onofrio raakte niet verkozen in de raad van bestuur van de Pro League en concentreert zich dus volop op zijn club. Dat mondde al meteen uit in een contractverlenging van Dieumerci Mbokani.

Het was vrijdag een bewogen dag voor Luciano D’Onofrio. ’s Ochtends vergadering op de club, in de namiddag in Brussel op de Pro League en ’s avonds was er misschien wel de belangrijkste meeting: die met Dieumerci Mbokani, die zijn contract voor een seizoen verlengde.

‘God’ was graag naar Anderlecht teruggekeerd, maar toen dat niet doorging, was blijven een uitstekend alternatief. Hij verdient er mooi geld en de club haalde hem een jaar geleden uit een sportief dal.

Antwerp heeft meteen de zekerheid over een betrouwbaar speerpunt te beschikken. Na een moeilijke start met wat fysieke achterstand klokte Mbokani af op 14 goals en 9 assists. Voor sommigen was hij in play-off 1 de beste spits van België.

Gaat hij komend seizoen ook werken onder László Bölöni? In principe wel, de Roemeen ligt nog een jaar onder contract. Hij vertrok vrijwel onmiddellijk na de laatste wedstrijd van het seizoen met vakantie. Tot een gesprek over zijn functioneren, vooral tijdens de play-offs, kwam het nog niet. Allicht wordt dat iets voor de start van het nieuwe jaar.

Antwerp heeft er inmiddels nog een nieuwe ex-Rouche bij: Olivier Renard komt de sportieve cel versterken. Hij moet het netwerk van D’Onofrio aanvullen.

Inhaalbeweging

Toen Standard Renard aan de kant schoof, liep even het gerucht dat Club Brugge geïnteresseerd zou zijn in zijn diensten. Uiteindelijk bleek dat te ver gezocht, Club vulde een vacature in de scouting in met een ander profiel. Antwerp sprong direct in de dans. Renard bouwde de voorbije jaren immers een heel netwerk uit.

De komende weken hebben de twee een pak werk. In principe wil Antwerp met een zo sterk mogelijke kern de start van het seizoen aanpakken. Dat betekent onderhandelen met jongens als Sinan Bolat, zaterdag bankzitter bij de winst van Turkije tegen wereldkampioen Frankrijk, Jelle Van Damme, Omar Govea, Faris Haroun, Lior Refaelov,… Zoeken naar versterking, ook voor de jeugd, want daar wil Antwerp een inhaalbeweging maken.

Luciano D’Onofrio heeft wel de handen volledig vrij. D’Onofrio was kandidaat om de Pro League te vertegenwoordigen binnen de raad van bestuur van de voetbalbond, maar greep naast het zitje. Hij keurde wel mee het nieuwe format voor play-off 2 goed.

Het aantal deelnemende clubs wordt volgend seizoen uitgebreid van 12 naar 16 en in plaats van twee groepen met zes clubs krijgen we volgend seizoen vier poules van vier clubs. Komen erbij: de degradant uit 1A, de kampioen van 1B en de nummers vijf en zes van 1B. De inzet blijft dezelfde: de beste van de zestien play-off 2-clubs mag in één barragematch strijden om het laatste Europese ticket tegen de nummer vier uit play-off 1. Aan play-off 1 verandert niets.

In 1B krijgen we de comeback van play-off 3. De twee laagst geklasseerde clubs vechten onderling in een best of five tegen de degradatie naar eerste amateur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content