‘Vetokele kon bij Kopenhagen vijf keer meer verdienen dan bij Cercle’

© BELGA

Cercle Brugge kent een kwakkelstart en staat samen met Waasland-Beveren gedeeld laatste. Managing director Yvan Vandamme schetst de situatie.

Yvan Vandamme betreurt in Sport/Voetbalmagazine het vertrek van Igor Vetokele, maar noemt diens beslissing om Cercle Brugge te verlaten voor FC Kopenhagen wel menselijk.

“Al van in mei waren we bezig met zijn contract proberen open te breken, maar wat wij voorstelden en wat hij vroeg lagen ver uit elkaar. Intussen zat hij met zijn hoofd niet meer bij Cercle, omdat hij enorm gecharmeerd was door het financiële en sportieve project van FC Kopenhagen: vijf keer meer kunnen verdienen, Europa League, misschien zelfs Champions League kunnen spelen, daar kunnen werken met een trainer als Ariël Jacobs die hem kent en van wie hij weet dat hij hem het vertrouwen zal geven. Ik begrijp dat ook wel een beetje, het is menselijk.”

“Zo kwamen wij met een speler die niet wil bijtekenen en van wie het einde van zijn contract nadert in een situatie terecht waarin we niet anders konden dan meewerken aan een transfer.”

Geen Reynaldo

Ter vervanging van Vetokele (20) krijgt Cercle van Club tot het einde van het seizoen Mushaga Bakenga (20) ter beschikking gesteld, de Noorse spits met Congolese roots die in januari van Rosenborg overkwam.

Cercle informeerde ook naar Reynaldo. “Maar hij verkiest bij Anderlecht niet te spelen met een goed contract boven bij Cercle wel te spelen aan mindere voorwaarden”, aldus Vandamme.

Rudy medisch wél in orde

Ook Rudy genoot belangstelling van FC Kopenhagen. “Maar die zaak is in de koelkast gestopt”, zegt Vandamme. Eerder werd de Portugees in München medisch afgekeurd voor een transfer naar het Russische Vladikavkaz, maar Cercle maakt zich daarover geen zorgen.

“Ik ga zijn medisch dossier niet op tafel leggen,” zegt Vandamme, “maar het feit dat hij bij ons al meteen weer meedoet, betekent dat je de resultaten van die medische tests toch een beetje moet relativeren. Aan iedere speler is altijd wel iets te vinden, zo zijn er veel die bijvoorbeeld heel hun carrière met een kraakbeenletsel spelen. Het gaat bij hem om iets dat we al wisten van toen hij bij ons kwam en dat geen hypotheek legt op een eventuele volgende transfer.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content