Vertrek Leekens geen gespreksonderwerp bij Rode Duivels

© Belga

De Rode Duivels hebben voor het eerst getraind met Marc Wilmots als hoofdtrainer. Wilmots zag een gretige groep die zich voorbereidt op twee oefeninterlands.

Marc Wilmots heeft zijn eerste training als bondscoach ad interim van de Rode Duivels achter de kiezen. Hij zag in Zaventem een gretige groep, die zich voorbereidt op de oefeninterlands tegen Montenegro (vrijdag in Brussel) en Engeland (2 juni op

Wembley).

Wilmots, die na het vertrek van Georges Leekens aan het roer staat bij de Duivels, weigert voorlopig verder te kijken dan die twee oefeninterlands. “Ik ben niet belangrijk, de ploeg is dat wel. Na Engeland zien we wel wat er gebeurt. Ik wil die twee wedstrijden winnen, mijn eigen persoon interesseert me niet”.

Wilmots had voor aanvang van de training een gesprek met zijn groep. “Dit is een hechte groep, die ik al langer ken. Raar was het niet om de training te leiden, wel een beetje speciaal. Er is misschien wel één persoon weg (Leekens, nvdr.), maar de fundamenten van deze groep staan er wel nog. We hebben de voorbije jaren hard gewerkt en moeten nu niet alles laten vallen. Het is tijd om de bladzijde om te draaien en vooruit te kijken”, vond Wilmots.

“Vrijdag willen we voor eigen publiek een mooie wedstrijd spelen tegen Montenegro. De Montenegrijnen hebben ongeveer dezelfde speelstijl als Servië en Kroatië (twee tegenstanders in de WK-kwalificatie, nvdr.)”. De partij tegen Engeland, in een uitverkocht Wembley, wordt andere koek voor Wilmots en co. “Als je voor zo’n duel als speler niet gemotiveerd bent, zoek je beter een ander beroep.”

Vincent Kompany: “Onze ambities blijven onveranderd”

Vincent Kompany kwam niet in actie tijdens de eerste groepstraining van de Rode Duivels met het oog op de oefeninterlands tegen Montenegro (vrijdag in Brussel) en Engeland (op 2 juni op Wembley). De kapitein van de Duivels sukkelt met een contractuur in de kuit en werkte met kinesist Lieven Maesschalk een individueel programma af.

“Het is beter om geen onnodige risico’s te nemen. Ik heb de laatste dagen ook veel gereisd en mijn kuit is nog niet helemaal in orde. Erg is de blessure echter niet”, klonk het bij Kompany, die met zijn club Manchester City onlangs nog de landstitel pakte in Engeland.

De verdediger kijkt dan ook uit naar de confrontaties tegen de Engelsen in een met 90.000 toeschouwers gevuld Wembley. “Het is belangrijk om zo’n wedstrijden te spelen, tegen een sterke tegenstander en in een volgepakt stadion. Zo leren we om niet onder de indruk te zijn van zulke atmosfeer.”

Kompany had het uiteraard ook over de bondscoach ad interim. “Wilmots is uiteraard geen onbekende voor ons. Hij krijgt veel respect van de groep. Ik was weliswaar verrast door het vertrek van Georges Leekens, maar wat gebeurd is, is gebeurd. Nu moeten we vooruit kijken. We hebben een goede en jonge groep en willen maar al te graag ons doel bereiken. Er is stabiliteit en onze ambities blijven onveranderd.”

Jelle Vossen: “Enkel naar de toekomst kijken”

Jelle Vossen trainde in Zaventem net zoals de andere Rode Duivels voor de eerste keer met Marc Wilmots als hoofdtrainer. Ondanks de commotie rond het vertrek van Georges Leekens als bondscoach zegt de spits van Racing Genk dat de spelersgroep niet naar het verleden wil kijken.

“Het vertrek van Georges Leekens kwam aan als een verrassing, maar zijn overstap naar Club Brugge was niet meteen een gespreksonderwerp tussen de spelers en het is ook niet mijn taak om te speculeren over wie zijn mogelijke opvolger wordt. De spelersgroep is dezelfde en het doel om ons te kwalificeren voor het WK 2014 in Brazilië blijft onveranderd. Daarnaast kent Marc Wilmots ons door en door en staat hij misschien zelfs iets meer tussen de jongens dan Georges Leekens”, aldus Vossen, die alvast uitkijkt naar de komende twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Montenegro en Engeland.

“Het is een eer om hier opnieuw te kunnen meetrainen en deel te kunnen uitmaken van zo’n sterke spelersgroep. Ik kijk uit naar beide oefenwedstrijden, maar ik moet tegelijk ook toegeven dat spelen op Wembley een droom zou zijn die uitkomt. Net zoals de andere jongens hoop ik op speelgelegenheid en zal ik daar mijn stinkende best voor doen, maar ik besef zeker dat de concurrentie niet mals is.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content