Vertrek Defoe brengt Hodgson in problemen

© BELGA

Jermain Defoe keert voor onbepaalde tijd terug naar Engeland na het overlijden van zijn vader. De aanvalsmogelijkheden voor Roy Hodgson zijn daardoor nog beperkter.

In de nacht van woensdag op donderdag overleed de vader van de Engelse spits Jermain Defoe (29). Hij keerde vandaag in allerijl terug naar zijn thuisland.

De FA bevestigde echter dat de aanvaller zich later terug bij de selectie zal voegen, wanneer exact is echter nog niet duidelijk. Bondscoach Roy Hodgson roept alleszins geen vervanger op.

Snelheid

Defoe maakte dit seizoen zestien doelpunten voor Tottenham Hotspur. Hij trok in zijn loopbaan al 48 keer het truitje van het nationale elftal aan en is vooral dankzij z’n snelheid een gesel voor de tegenstanders.

Zijn tijdelijke onbeschikbaarheid is voor The Three Lions een nieuwe aderlating, eerder moesten ook al basisspelers zoals Lampard, Cahill en Barry forfait geven.

Mogelijkheden

De Engelsen beginnen hun EK op maandag met een topper tegen Frankrijk. Voor wie Hodgson kiest als diepe spits is nog niet duidelijk, zeker omdat Wayne Rooney de eerste twee matchen geschorst moet toekijken. De mogelijkheden in de aanval zijn alleszins beperkt.

Momenteel lijkt Danny Welbeck de eerste keus van de bondscoach. De 22-jarige spits trof afgelopen seizoen 13 keer raak voor Manchester United. Vorig weekend maakte hij ook het enige doelpunt in de oefenmatch tegen de Rode Duivels. Kracht en snelheid zijn de voornaamste troeven van Welbeck.

Een andere optie is Andy Carroll. De boomlange aanvaller van Liverpool verkeert echter niet in een uitstekende vorm. In heel wat lijstjes werd hij zelfs aanzien als floptransfer van het jaar.

Toch zal Carroll of Welbeck de Engelse aanval moeten dragen. Tenzij de bondscoach nog een konijn uit zijn hoed tovert en de vinnige flankspelers Alex Oxlade-Chamberlain of Theo Walcott diep in de spits plaatst. Maandag krijgen we het antwoord. (BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content