Verhaeghe: ‘Verkoop Dirar was juiste beslissing’

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine had een onderhoud met Bart Verhaeghe, de veelbesproken voorzitter van Club Brugge. Zoals steeds nam hij geen blad voor de mond.

Bart Verhaeghe is een winnaar. Stoort het hem niet dat zijn trainer nu al Anderlecht kampioen ziet worden?

Verhaeghe: “De analyse is niet gewijzigd, ik deel die van de trainer. De ambities bij het begin van het seizoen waren: derde eindigen, een goeie bekercampagne en de Europese poulefase. De bekercampagne – tegen Gent eruit, met tien man en na strafschoppen – oké, dat werd gecompenseerd door Europees overwinteren. En vandaag staan we tweede, dat is op track voor top drie.”

Winnaarsmentaliteit

“De supporter herkent zich ook opnieuw in zijn ploeg, ik denk dat dat de grootste wijziging was die Christoph Daum heeft doorgevoerd. Er opnieuw winnaarsmentaliteit in steken en er een team van maken. Een team dat voorgaat op het individu. Dat maakt dat je resultaten haalt.”

“Mocht je de punten die Club onder Daum pakte apart rangschikken, hij zou eerste staan, rekende iemand net voor. Moeten we daarom ineens de analyse veranderen en populistisch zeggen: we gaan meedoen voor de titel? Neen.”

“Wij weten dat we nog een weg hebben af te leggen en spelers weten ook dat ze nog moeten evolueren en beter worden. Daum maakt hen dat duidelijk, elke dag. Het is een toptrainer, die wel gewoon is met topspelers te werken en daardoor ook al eens klaagt en zaagt.”

De verkoop van Dirar

Ook dat Daum kritiek had op de verkoop van Nabil Dirar tijdens de winterstop is voor de Clubvoorzitter geen thema, zegt hij verder in Sport/Voetbalmagazine: “Je kunt dat niet terugdraaien. Op dat moment was het de juiste beslissing.”

“Toen ik hier kwam, wilde men Nabil Dirar verkopen voor een appel en een ei. Ik heb neen gezegd, ik geloofde wél in die speler. We hebben geprobeerd met hem te praten om hem beter te maken. Maar de transactie die voorlag kon je niet weigeren. Wij hebben Dirar niet willen verkopen, hij kwam naar ons en zei: ik krijg een gigantische kans in mijn carrière, ik zou die graag benutten.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content