Vanhaezebrouck: ‘Misschien passeert de trein nog een derde keer’

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Terwijl AA Gent een kwakkelseizoen beleeft, draait KV Kortrijk alweer mee bovenaan in de stand. KVK-trainer Hein Vanhaezebrouck werd al meermaals genoemd bij de Gentenaars, ook toen Victor Fernández ontslagen werd.

In Sport/Voetbalmagazine verschaft Vanhaezebrouck enige klaarheid over zijn geflirt met de Arteveldestad. “Gent polste mij toen ik kampioen met Kortrijk werd in tweede klasse en ik dat werk wilde verder zetten. Ik heb die trein laten vertrekken zonder erop te springen. Later kwam hij nog een keer langs en toen ben ik opnieuw niet opgestapt. Misschien passeert hij nog een derde keer.”

“Ik snap dat mijn naam valt telkens Gent een nieuwe trainer haalt, maar ik sluit niet uit dat ik me voor tien jaar richt op Kortrijk, zoals Francky Dury dat doet op Zulte Waregem. Als hier een interessant project komt voor de uitbouw van de club tot een subtopper of topper, waarom zou ik dat niet doen?”

Dejaegere

Ondertussen valt het ook steeds meer op hoe Vanhaezebrouck erin slaagt om afgedankte voetballers weer aan het presteren krijgt (Stijn De Smet, Elimane Coulibaly, Benito Raman bleken allen overbodig bij Gent) en hoe spelers die Kortrijk verlaten (Brecht Dejaegere) geen bal meer raken.

“Je mag dat niet veralgemenen”, wil de KVK-trainer die pluim niet op zijn hoed steken. “Ik kan ook spelers opnoemen die bevestigden nadat ze hier vertrokken: Kouyaté, Zukanovic, Mboyo, Benteke of Chavarría die momenteel met RC Lens topschutter is in de Franse tweede klasse.”

“Dejaegere heeft het moeilijk bij Gent maar die komt er wel. Ook bij andere clubs zie je spelers openbloeien die tevoren op de dool waren, neem bijvoorbeeld Remacle bij Lokeren die niet aan de bak kwam bij Gent. Als je in je kern een type-Rensenbrink hebt, moet je die niets uitleggen. Met spelers die minder basistalent hebben moet je veel praten, duidelijke taal spreken en ze elke dag helpen. Op training wil ik dat mijn oefeningen duidelijk zijn. Trainen is niet enkel je wat amuseren en hard werken, je moet voortdurend spelsituaties creëren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content