Vanderbiest: ‘Geen klagen van Berrier’

© BELGAIMAGE
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Is er bij KV Oostende een probleem Berrier? Sport/Voetbalmagazine stelde de vraag aan coach Frederik Vanderbiest.

Vorige week stond er in Het Nieuwsblad dat Franck Berrier de kleedkamer verdeelt in plaats van het spel. De reactie van Vanderbiest daarop was dat hij dat in de kleedkamer nagevraagd had en dat niemand gezegd had dat hij een probleem heeft met Berrier.

Verontrust het hem dan niet dat minstens één van zijn spelers meer zegt tegen een journalist dan tegen de coach?

“Het kan een speler zijn, maar het kan ook uit de entourage komen”, nuanceert Vanderbiest. “In elk geval weet iedereen perfect hoe ik in elkaar zit: als je iets te zeggen hebt, moet je dat tegen mij doen en niet in de pers. Wie dat toch niet tegen mij en wel in de pers doet, zit met een probleem. Want vroeg of laat komt dat uit en dan is het bij mij voor die jongen over en uit.”

Wat Franck Berrier betreft, schenkt de coach klare wijn: “Ik weet niet of het om een foute perceptie of om een afrekening gaat, maar ik kan op training niet van hem klagen. Hij miste dit seizoen nog maar één training. Als ze dat bij Zulte Waregem horen, zullen ze omvervallen, denk ik. Conditioneel en qua trainingsintensiteit is hij zelfs bij de beteren. Hij is natuurlijk wel een creatieve speler en in de wedstrijd lukt het dit seizoen niet altijd zoals het zou moeten. Maar alles in zijn schoenen schuiven, is te kort door de bocht en daar moeten ze dringend mee stoppen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content