Vandalisme in Ghelamco Arena: KV Mechelen zit rond de tafel met supporters en AA Gent

© ImageGlobe

De nieuwe voetbaltempel van AA Gent, de Ghelamco Arena, is niet ongeschonden uit zijn eerste competitiematch gekomen. Fans van KV Mechelen hebben het behoorlijk bont gemaakt in het bezoekersvak. Malinwa bespreekt de zaak met de supportersraad en met AA Gent.

Onder andere de buitenomheining van het bezoekersfak in de Ghelamco Arenta is beschadigd, twee toiletbrillen zijn stuk en glazen en plexiwanden werden volgekleefd met stickers, zegt Dirk Piens van AA Gent in Het Nieuwsblad. Daarmee is de kous echter nog niet af. Volgens Piens raakten heel wat gezinnen met kinderen in de aanpalende familietribune geïntimideerd door obsceen gedrag van KVM-supporters en gingen ze voortijdig naar huis.

AA Gent wil met behulp van camerabeelden zoveel mogelijk vandalen proberen op te sporen. Zij riskeren te moeten opdraaien voor de herstellingskosten en mogelijk zelfs een stadionverbod.

KV Mechelen laat in een reactie weten dat het vanavond de zaak bespreekt met AA Gent en met de supportersraad van Malinwa, om na te gaan wat er exact is gebeurd. ‘Als een aantal personen schade heeft aangericht, dan kan dat uiteraard niet door de beugel. Sowieso veroordelen we elke vorm van vandalisme, klein of groot, dat past niet bij al het goede wat KV Mechelen en haar supporters de laatste jaren hebben opgebouwd’, luidt het in een persbericht.

AA Gent won zijn eerste thuisduel in de Ghelamco Arena met 2-1 dankzij doelpunten van Mboyo en Diogo. Voor KV Mechelen had Mokulu de openingsgoal gemaakt. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content