Van Veldhoven: ‘nee’ tegen Cyprus, ‘ja’ tegen Westerlo, ‘misschien’ tegen India

© BELGA

In Sport/Voetbalmagazine geeft Westerlocoach Harm van Veldhoven tekst en uitleg bij zijn bewogen carrièreverloop tijdens het voorbije jaar.

Harm van Veldhoven (52) tekende een contract bij VC Westerlo op 6 januari 2015. Bijna exact een jaar na zijn ontslag bij KV Mechelen. Tussendoor was hij vier maanden aan de slag in India. Via zijn vriend Martin van Geel, technisch directeur bij Feyenoord, kreeg hij er het hoofdtrainerschap van Delhi Dynamos aangeboden.

Feyenoord was naar aanleiding van de nieuwe Indian Super League een samenwerking met de club uit Delhi aangegaan. Van Veldhoven greep nipt naast een plaats in de titelplay-off en keerde midden december 2014 naar België terug. In zijn achterhoofd overwoog hij toen ernstig om komende zomer, wanneer de tweede editie van de Indian Super League van start gaat, naar India terug te keren.

Ook nu sluit hij die optie nog niet helemaal uit. “Als zij zouden komen, is voor mij alles bespreekbaar”, zegt de op zijn 26e tot Belg genaturaliseerde Nederlander. “Maar vanzelfsprekend is het niet. Ik heb hier beloftes gemaakt en beloftes nakomen voer ik hoog in het vaandel. India heeft mij verrijkt, gepákt ook. Dat koester ik. Ik ben voor een stuk een avonturier, maar niet iemand die zomaar van alles overboord gooit.”

“Er is afgelopen winter een club uit Cyprus langs geweest, die ik heel ernstig heb overwogen. Waar ik ook heel concrete gesprekken mee heb gevoerd. Een nieuw buitenlands avontuur zegt me zeker wat, maar dit kwam een beetje te snel na India. Westerlo beantwoordde op dat moment perfect aan wat ik zocht.”

Lees het hele interview met Harm van Veldhoven deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content