Van Persie zweert trouw aan Man U en Moyes

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

In het clubblad van Man U verduidelijkt Robin van Persie dat hij, in tegenstelling tot wat vele Britse media melden, niet van plan is de club te verlaten.

Het wil dit seizoen niet vlotten voor Manchester United en Robin van Persie. De spits -vorig seizoen nog kampioenenmaker bij de Red Devils- zit tot dusver aan veertien goals in 23 officiële wedstrijden voor Man U. Slecht is dat niet, maar toch was er flink wat wrevel te bespeuren bij supporters én Van Persie zelf.

Enerzijds remden blessures hem tijdens de eerste competitiemaanden af, anderzijds liep het samenspel met zijn ploegmaats niet naar behoren. Twee weken geleden was in de achtste finale van de Champions League tegen Olympiacos (2-0 verlies) nog te zien hoe RVP schuddebollend over het veld slenterde. Achteraf luidde zijn kritiek dat de ploegmaats in de ruimtes liepen waar hij wilde opduiken. Een kleine sneer ook naar de tactiek van zijn coach, David Moyes. Dat zette meteen de Britse media op scherp: het klikte niet tussen Moyes en Van Persie, met als enige mogelijke uitkomst dat RVP aan het einde van dit seizoen zou vertrekken bij Man U…

Niet dus. Van Persie trekt in United Review, het clubblad van Manchester United, in de tegenaanval. “De waarheid is dat ik zeer gelukkig ben bij deze club,” aldus Van Persie. “Ik tekende een contract voor vier jaar en ik zou vereerd zijn als ik ook daarna nog bij Man U kan blijven. Zo voel ik me, maar dat lees ik nergens.”

Veel geleerd van Moyes

In hetzelfde interview neemt de Nederlandse goalgetter het ook op voor de fel geplaagde David Moyes. “Ik ben nu al twaalf jaar profvoetballer, maar ik leer nog elke dag bij van Moyes. De laatste jaren ben ik me meer gaan focussen op de werkwijze van mijn trainers, zowel in clubverband als internationaal. Ik heb ondertussen met heel wat grote trainers mogen werken en ik kan je wel zeggen dat de dingen die Moyes vertelt er helemaal op zijn. Ik werk graag onder hem en ik ben er zeker van dat de ploeg op een bepaald moment zal beginnen draaien.”

“Ik heb er geen probleem mee dat men mijn prestaties analyseert,” gaat hij verder, “maar als men in mijn naam begint te spreken of foute veronderstellingen formuleert, dan voel ik wel de behoefte daarop te reageren.”

“De laatste keer dat ik het checkte stond mijn hoofd op mijn lichaam, ik ben dus de enige die weet wat ik voel. En dat is niet wat de supporters lezen in de kranten. Wij hebben respect voor elkaar en de werksfeer is in feite zeer goed. Moyes wil dat het goed gaat met Man U en dat wil ik ook. Net zoals alle andere spelers. We werken hard om de boel te doen draaien.”

Van Persie kan komende zondag meteen de daad bij het woord voegen in de topper tegen Liverpool.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content