Van Meir: ‘Wanderson is klaar voor een basisstek’

© BELGA

Tegen Anderlecht kon SK Lierse rekenen op een dribbelvaardige tiener op de flank: Wanderson Sousa Campos, zoon van Wamberto (ex-Standard en ex-Ajax).

Wanderson Sousa Campos (18) speelde zich de voorbije weken in de gratie van Stanley Menzo bij Lierse.

Hij kwam dit seizoen over van het failliete Beerschot en bewees meteen zijn waarde voor de Pallieters. Tegen Club Brugge, Kortrijk, Lommel en Anderlecht maakte Wanderson de negentig minuten vol. Snelheid en techniek tekenen het spel van de vinnige vleugelaanvaller met Braziliaanse roots. Hij kan op beide flanken acteren en staat ook als aanvallende middenvelder goed zijn mannetje.

Eric Van Meir, assistent-coach van Lierse SK, toont zich in Sport/Voetbalmagazine lovend over het jonge talent: “Wanderson heeft het voetbal met de paplepel meegekregen. De carrière van zijn vader heeft hem bijgebracht dat je hard moet knokken, wil je het maken als voetballer. Het waren zware tijden voor de spelers van Beerschot, maar Wanderson heeft snel de knop kunnen omdraaien. Hij is enorm leergierig en wil echt slagen op het hoogste niveau. Op training bewees hij klaar te zijn voor een basisstek en dat vertrouwen heeft hij niet beschaamd. Wanderson weet goed onze tactische richtlijnen uit te voeren en kan op verschillende posities uit de voeten.” (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content