Van Holsbeeck: ‘Jordan Lukaku heeft alles om een grote linksback te worden’

© IMAGEGLOBE

Na het behalen van zijn vijfde titel in negen jaar als manager van Anderlecht, blikt Herman Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine al meteen vooruit naar volgend seizoen.

De algemeen manager van paarswit denkt daarbij bijvoorbeeld aan de verdere uitbouw van een team voor mentale begeleiding.

“Door de belasting van nationale en internationale wedstrijden bestaat de neiging bij sommigen om hun matchen uit te kiezen en dat zorgt voor onevenwicht in de ploeg”, oordeelt Van Holsbeeck.

“Zo kwamen dit seizoen de verdediging en het middenveld te vaak onder druk omdat de aanval onvoldoende meehielp verdedigen. Had iedereen altijd zijn taak gedaan, dan was de kampioen al bekend geweest bij de start van play-off 1.”

Ook inzake het sportieve is Van Holsbeeck al volop bezig met de voorbereiding van volgend seizoen. Dat het voetballend vermogen in de defensieve linie dringend opgekrikt moet worden, daar is iedereen het over eens.

Ook Van Holsbeeck: “Ja, maar ik zie verbetering: Kouyaté aarzelt niet om in te schuiven en een meerderheidssituatie te creëren op het middenveld en Jordan Lukaku heeft alles om een grote linksback te worden.”

Anderlecht haalde al de Saoedische international Hawsawi in huis, maar de vraag is of hij het Europese voetbal wel oppikt. “Zijn transfer was een opportuniteit. We moesten snel handelen, want er was concurrentie. Maar we zijn nog niet klaar. Alles op zijn tijd. In 2011 haalden we Jovanovic en Mbokani pas op het einde van de transferperiode. Dan staan we nu al verder, ook omdat we de langdurig geblesseerden Vargas en Molins zullen recupereren.”

‘Wie geen meerwaarde is bij OHL of Westerlo heeft geen plaats bij Anderlecht’

En wat met het halve leger verhuurde spelers, keren zij terug? “We maken onderscheid tussen jongeren als Badibanga en Kabasele en mannen als Chatelle en Iakovenko. Eén keer uitlenen kan, twee keer misschien ook, maar dan moet er beslist worden: wel of niet een toekomst?”

“Voor wie geen meerwaarde is voor Oud-Heverlee Leuven of Westerlo is er geen plaats bij Anderlecht. Dat geldt ook voor Reynaldo; en voor Seck, die zich niet kon doorzetten bij Brussels”, aldus een duidelijke Van Holsbeeck. (BG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content