Van den Brom: ‘Getoond dat we thuishoren in Champions League’

© Belga

Niets dan tevreden gezichten bij Anderlecht na het gelijkspel bij AC Milan.

Landskampioen Anderlecht heeft zijn Champions League-campagne ingezet met onverhoopt punt op het veld van AC Milan (0-0). Het is duidelijk dat de Rossoneri in een mindere periode zitten, maar dat doet volgens Anderlecht-coach John van den Brom niets af aan de prestatie van paars-wit. “We hebben niet ontzettend veel kansen gecreëerd en Proto heeft ons één keer enorm goed rechtgehouden toen de organisatie even weg was, maar dat we de eerste helft 53 procent balbezit hadden tegenover 47 procent zegt veel over de kwaliteit van Anderlecht”.

“Ik ben niet ontgoocheld dat we hier niet meer haalden,” aldus Van den Brom op de Anderlechtwebsite. “We hadden vooraf getekend voor een gelijkspel en het gaat me er ook om hoe we dat punt gehaald hebben. We zijn goed van start gegaan in de competitie waar we zo graag in wilden spelen. We hebben in San Siro laten zien dat we echt wel thuishoren in de Champions League.”

‘Malaga wordt ander verhaal’
Ook verdediger Olivier Deschacht was meer dan tevreden. “Dit is een punt om te koesteren. Het is niet voor iedereen weggelegd om een punt te pakken bij Milan”, zei hij na de wedstrijd voor de camera’s van 2BE. “We hebben er alles aan gedaan om dit goede resultaat neer te zetten.”

“Maar we moeten ook realistisch zijn, we verdienen niet meer dan een gelijkspel. Op het einde waren ze sterker en versierden ze nog een drietal mooie kansen. Maar ook al waren wij vermoeid, toch zijn we onze tactische richtlijnen blijven uitvoeren”.

Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Malaga op het programma. Deschacht: “Ze wonnen met 3-0 van Zenit, dus dat wordt weer een heel ander verhaal.” (KVDA/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content