Union, Anderlecht en Antwerp kennen (mogelijke) Europese tegenstanders

© Belga

Union neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Schotse Rangers. Dat werd maandag duidelijk tijdens de loting in het Zwitserse Nyon. Voor Union worden het de eerste Europese wedstrijden in 58 jaar. Ook Anderlecht en Antwerp kennen hun (mogelijke) tegenstanders in de derde voorronde van de Conference League

De Rangers werden vorig seizoen vicekampioen in Schotland, na grote rivaal Celtic, en schitterden Europees met een finaleplaats in de Europa League. Die finale werd in Sevilla na strafschoppen verloren van Eintracht Frankfurt.

De Rangers tellen met Rabbi Matondo, vorig seizoen nog actief bij Cercle Brugge, Ianis Hagi (ex-Genk), Fashion Sakala (ex-Oostende) en Kemar Roofe (ex-Anderlecht) enkele oude bekenden van de Jupiler Pro League in hun rangen. De Nederlander Giovanni van Bronckhorst is de coach.

Union speelt de heenwedstrijd thuis, op dinsdag 2 of woensdag 3 augustus. De return in Glasgow volgt een week later. Bij plaatsing moet Union nog een play-offronde doorspartelen om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Bij verlies komen de Brusselaars automatisch terecht in de groepsfase van de Europa League.

Anderlecht en Antwerp

Anderlecht en Antwerp kennen dan weer hun tegenstanders in de derde voorronde van de Conference League. Anderlecht werd maandag bij de loting in Nyon gekoppeld aan de winnaar van het duel in de tweede voorronde tussen het Armeense Arahat-Armenia en het Estse Paide Linnameeskond, Antwerp kreeg een Scandinavische opponent voorgeschoteld. Het neemt het op tegen het Finse SJK Seinäjoki of het Noorse SK Lilleström. De Great Old moet wel eerst in de tweede voorronde nog voorbij het Kosovaarse Drita.

De heenmatchen van de derde voorronde vinden plaats op donderdag 4 augustus, de terugwedstrijden gaan op donderdag 11 augustus door. Bij winst moeten Anderlecht en Antwerp nog een play-offronde overleven vooraleer ze de groepsfase van de Conference League bereiken.

Antwerp speelt komende donderdag in de heenmatch van de tweede voorronde al gastheer voor Drita, de terugwedstrijd is op donderdag 28 juli.

Partner Content