UEFA stelt team van het EK voor: 4 Portugezen, 0 Belgen, Griezmann beste speler

© UEFA/Twitter

De UEFA heeft haar ultieme elftal van het voorbije Europees Kampioenschap bekendgemaakt. Daarin is plaats voor vier Portugezen en geen enkele Belg. Ook Gareth Bale krijgt geen plekje. Aanvaller en topscorer Antoine Griezmann is verkozen tot beste speler van het tornooi.

De elf spelers van het beste elftal van EURO 2016 zijn netjes verdeeld onder de vier finalisten. Wales heeft twee mannetjes – Aaron Ramsey en Joe Allen, géén Gareth Bale dus, hoewel hij drie keer scoorde. Ook Frankrijk staat er twee keer in met paradepaardjes Antoine Griezmann en Dimitri Payet.Voor Duitsland heeft UEFA Jérôme Boateng, Joshua Kimmich en Toni Kroos in de ploeg gezet.

De overige vier posities zijn voor de rekening van kersvers Europees kampioen Portgual . Het land van de fado levert de doelman (Rui Patrício), twee verdedigers (Pepe en Raphaël Guerreiro) en de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo diep in de spits. Ronaldo is wel niet verkozen tot beste speler van het toernooi, die eer is voor Griezmann, met zes goals voor Frankrijk de topschutter van het toernooi, weggelegd.

EK 2016: Griezmann verkozen tot Speler van het Toernooi
EK 2016: Griezmann verkozen tot Speler van het Toernooi© BELGA

De Portugees Renato Sanches is de beste jonge speler van het toernooi. De Belgen hebben dan weer geen enkele speler in het type-elftal van de UEFA. (JVL)

Beste elftal van Euro 2016
Beste elftal van Euro 2016© UEFA/Twitter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content