UEFA schaft transferreglement af

© BELGA

Vanaf dit seizoen kunnen spelers voor twee clubs uitkomen in Europees verband.

Club Brugge kon vorig seizoen Mushaga Bakenga Europees niet opstellen omdat hij eerder op het seizoen al voor Rosenborg uitkwam. Dat die ploeg zich niet eens voor de poules had kunnen plaatsen en dus ook nooit tegenstander van Club kon zijn, deed niks ter zake. Dat reglement is nu afgeschaft.

Terecht, zegt Vincent Mannaert in Sport/Voetbalmagazine. “Het was zeer ongelukkig en onlogisch. Ik vind het voor iedereen een voordeel. Je krijgt niet meer de situatie dat spelers tijdens de zomer plots niet Europees willen voetballen om hun transferkansen te vrijwaren.”

Is het een argument in onderhandelingen? Mannaert: “Wat mij betreft niet, het is de bedoeling om onze kern ook na 31 augustus samen te houden, maar ik kan me inbeelden dat spelers die aan een transfer denken, daardoor niet meer worden afgeleid. Goed voor iedereen.”

Door het afronden van de transfer van Jesper Jørgensen is die van de Ghanees Enoch Kofi Adi van de baan. De 21-jarige verdedigende middenvelder van FC Nordsjaelland werd door Club gevolgd, maar het heeft nu met Jørgensen, die tekende voor drie seizoenen, een alternatief. (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content