Trainer Stojanovic stapt op bij Lierse, Helleputte en Guillou nemen over

© Belga Image

De Sloveen Slavisa Stojanovic heeft wegens de tegenvallende resultaten ontslag genomen als coach bij rode lantaarn Lierse.

‘Na zijn argumentatie gehoord te hebben, zag het bestuur van Lierse geen andere mogelijkheid meer dan zijn ontslag te aanvaarden. Lierse wenst Slavisa te bedanken voor het geleverde werk van de voorbije maanden’, melden de Pallieters.

Voormalig Lierse-coach en huidig technisch jeugdcoördinator Herman Helleputte en beloftentrainer Olivier Guillou nemen over tot het einde van het seizoen.

Amper vijf maanden

De 45-jarige Stojanovic was nog maar sinds begin september vorig jaar op het Lisp aan de slag. Hij nam er destijds over van de Nederlander Stanley Menzo, die ontslagen werd wegens tegenvallende resultaten.

De eigenzinnige Sloveen probeerde het team naar zijn hand te zetten door onder meer avondtrainingen in te lassen, een beslissing die hij al snel ongedaan moest maken.

Maar ook de resultaten bleven uit: na 23 speeldagen staan de Pallieters met vijftien punten op de laatste plaats in de eerste klasse, de achterstand op Waasland-Beveren bedraagt reeds zes punten. De eerste veilige plaats in de stand, de veertiende stek van Cercle Brugge, is acht punten verwijderd van Lierse.

Stojanovic’ opvolgers hebben nog zeven speeldagen om Lierse uit het degradatiemoeras te sleuren.

Staf

Ook in de technische staf worden er na een reeks tegenvallende transfers veranderingen doorgevoerd. Zo is sportdirecteur Tomasz Radzinski vanaf nu enkel nog verantwoordelijk voor uitgaande transfers, waardoor de positie van sportdirecteur vacant is. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content